bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Οργισμένη διάψευση ΕΟΦ για δήθεν έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων

Σε διάψευση των ψευδών -όπως τις χαρακτηρίζει- πληροφοριών περί «μη διαθεσιμότητας» ή «ανεπάρκειας» εμβολίων κατά της γρίπης προχώρησε ο ΕΟΦ.

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει εμμέσως τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) στα περί εξάντλησης των ποσοτήτων εμβολίων κατά της γρίπης που είχαν προμηθευτεί τα φαρμακεία εξέδωσε ο ΕΟΦ

«Η όποια παραπληροφόρηση περί 'ανεπάρκειας' ή 'μη διαθεσιμότητας' των αντιγριπικών εμβολίων δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις με κίνδυνο να οδηγηθούμε στην καθυστέρηση του εμβολιασμού, και δη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», τονίζει, συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο ΕΟΦ ενημέρωσε ότι η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα μας ανέρχεται σε περίπου 1.500.000 δόσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1.100.000 δόσεις, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Υγείας, με έγγραφό του από 20/12/2018, έχει δώσει σαφή οδηγία για την εκτέλεση συνταγών με εμπορική ονομασία των εμβολίων VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA, η οποία έχει υλοποιηθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Βάσει αυτής, υπάρχει δυνατότητα ανταλλαξιμότητας των αντιγριπικών εμβολίων κατά τη συνταγογράφησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ την παράταση ισχύος των συνταγών μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε -όπως ανέφερε- θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περαιτέρω ενίσχυση του ΕΟΦ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως πρόκειται για έναν κρίσιμο Οργανισμό, ο οποίος «πραγματεύεται κάτι πολύτιμο, το φάρμακο» και αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς στόχους στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η νέα Διοίκηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΦ: Τα τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων

Ο ΕΟΦ εξηγεί ότι ως έλλειψη θεωρείται η αδυναμία κάλυψης των αναγκών σε επίπεδο δραστικής ουσίας και όχι σκευάσματος, καθώς η ουσία μπορεί να παρέχεται μέσω εναλλακτικών γενοσήμων σκευασμάτων.