bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Έκρηξη μηχανισμού έξω από τη Δημοτική Αστυνομία στην Κυψέλη

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης από αγνώστους έγιναν χθες βράδυ τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων στην Κυψέλη. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στα γραφεία.

Μικρής ισχύος έκρηξη, από αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 22:30 το βράδυ της Πέμπτης, στην είσοδο του κτιρίου της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Κίου, στην Κυψέλη.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών της Αθήνας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή την επίθεση. Όπως αναφέρει: «Μεταξύ των πολλών εργαζομένων που πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στους δρόμους φροντίζοντας για την ασφάλεια των υπολοίπων ήταν και οι γυναίκες και οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας. Κάποιοι επέλεξαν αυτή τη στιγμή να επιτεθούν με βία και μίσος στο τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας στην Κυψέλη».

«Είμαστε σίγουροι πως η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της. Μέχρι τότε τους αφήνουμε στη κρίση των Αθηναίων, που περισσότερο από ποτέ προσδοκούν ένα ασφαλές και ειρηνικό νέο έτος», προσθέτει. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 42χρονος κατηγορούμενος ότι εξανάγκαζε την σύντροφό του να εκδίδεται

Ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.