bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Καράογλου: Άμεση απάντηση στην έμμεση τουρκική προσπάθεια για αναγνώριση των κατεχομένων

Η συνάντηση έγινε παρουσία του γενικού επιθεωρητή αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, αντιστράτηγου Γεώργιου Δούβαλη και του γενικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, ταξιάρχου Χρήστου Μπουλούμπαση.

Θέματα συνεργασίας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος εμπορίας ανθρώπων και παράνομης διακίνησης μεταναστών, συζήτησαν στελέχη της ελληνικής αστυνομίας με βούλγαρους ομόλογους τους, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 30 Ιουνίου, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση. Η συνάντηση έγινε παρουσία του γενικού επιθεωρητή αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, αντιστράτηγου Γεώργιου Δούβαλη και του γενικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, ταξιάρχου Χρήστου Μπουλούμπαση, ενώ στη διάρκειά της συμφωνήθηκε η ανάπτυξη διαύλου επικοινωνίας για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων φαινομένων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής της διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Σταύρος Κεσελίδης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Βασίλειος Κουτσολιάκος της διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αστυνομικός υποδιευθυντής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης οικονομικής αστυνομίας Β. Ελλάδας αστυνομικός υποδιευθυντής, Ιωάννης Κοντοδήμος.

Στην αποστολή της Βουλγαρίας, όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση, συμμετείχαν ο αναπληρωτής διευθυντής της γενικής διεύθυνσης καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος ανώτερος επίτροπος, Λιουμπομίρ Νικόλοφ, ο επικεφαλής 10ης διεύθυνσης οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος επίτροπος, Μάρτιν Ζλάτκοφ, η επικεφαλής τμήματος διεθνούς συνεργασίας και προγραμμάτων, Ράντκα Πάβλοβα, και η αναλύτρια της 5ης διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων επιθεωρήτρια, Εβντόκια Ντάντσεβα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 42χρονος κατηγορούμενος ότι εξανάγκαζε την σύντροφό του να εκδίδεται

Ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονίας και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.