bd-sprite
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Συμβούλιο Διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης εξέλεξαν ομόφωνα τον κ. Θεόδωρο Λύτρα ως πρόεδρο και την κ. Αφροδίτη Μακρυγιάννη ως αναπληρώτρια πρόεδρο.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Συμβούλιο Διοίκησης της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, κατά την πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, σε συνέχεια του διορισμού των μελών του στο τέλος του περασμένου έτους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης (Θεόδωρος Λύτρας, Αφροδίτη Μακρυγιάννη, Μηνάς Αναλυτής, Γεώργιος Πελεκανάκης, Μαρία Σικαλοπούλου) εξέλεξαν ομόφωνα τον κ. Λύτρα ως πρόεδρο και την κ. Μακρυγιάννη ως αναπληρώτρια πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επιλογή του διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερόμενους, που πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν τεθεί, λήγει στις 9 Φεβρουαρίου.

Σύντομα βιογραφικά του προέδρου και της αναπληρώτριας προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης:

Θεόδωρος Λύτρας: Επίκουρος καθηγητής του Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδας, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Υπήρξε μέλος σε νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές των υπουργείων Ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Τουρισμού, Μεταφορών και ΥΠΕΧΩΔΕ και μέλος ΔΣ πολλών επιχειρήσεων.

Αφροδίτη Μακρυγιάννη: Οικονομολόγος, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην Οικονομία της Εργασίας. Έχει εργαστεί στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του υπουργείου Εργασίας και έχει υπάρξει σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ). Από το 2004, είναι επιστημονική συνεργάτης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχαηλίδου: Στο θέμα «μητρότητα» είμαστε η δεύτερη χώρα στον ΟΟΣΑ

Το δικαίωμα στο επίδομα μητρότητας είναι μεταβιβάσιμο στον πατέρα για 7 μήνες. Για παράδειγμα, αν ο μισθός ή το εισόδημα της μητέρας είναι υψηλότερο από του πατέρα, συμφέρει την οικογένεια να επιστρέψει η μητέρα στην εργασία» είπε η κ. Μιχαηλίδου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: 14 μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση των φύλων στην αγορά

«Παρά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ε.Ε., οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια για την ίση συμμετοχή στην αγορά εργασίας, τις ισότιμες αμοιβές και τη συνταξιοδοτική ασφάλεια» ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.