ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΔΜΗΕ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Η παράλληλη πίεση σε ΧΑ και ομόλογα, η «βύθιση» των τραπεζών και η ΚΡΙ ΚΡΙ

Το ταυτόχρονο «άδειασμα» μετοχών και ομολόγων, οι νέες ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών, τα ισχυρά αποτελέσματα της ΚΡΙ ΚΡΙ, η σημαντική βελτίωση στα EBITDA της Lamda και η κινητικότητα στην Μπλε Κέδρος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι επτά μεγάλες κινήσεις του ΑΔΜΗΕ για τις διεθνείς διασυνδέσεις

Η νέα συμφωνία που υπέγραψε χθες ο ΑΔΜΗΕ για διασύνδεση με την Σαουδική Αραβία έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από έργα που βρίσκονται σε διάφορα στάδια με όλες τις γειτονικές χώρες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 140% στα καθαρά κέρδη για τον ΑΔΜΗΕ το α' εξάμηνο, στα 57,9 εκατ.

Ο Όμιλος πέτυχε την καλύτερη ιστορικά επίδοσή του σε α΄εξάμηνο αναφορικά με την υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος, που αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης του Διαχειριστή τα επόμενα χρόνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαίνει μπροστά η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας με Σαουδική Αραβία

Ο ΑΔΜΗΕ και η National Grid θα κατέχουν μερίδιο 50% έκαστος, στην εταιρεία ειδικού σκοπού που θα εκπονήσει τις μελέτες για την εμπορική βιωσιμότητα του project της διασύνδεσης. Σε ποιους άλλους τομείς ενέργειας θα ενώσουν δυνάμεις οι δυο χώρες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tα δύο νέα δίκτυα εξαγωγών ενέργειας που αναβαθμίζουν την Ελλάδα

Οι νέοι ενεργειακοί άξονες εξαγωγών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Διαχειριστών των Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ αντίστοιχα.
energeia_revma
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι λένε κύκλοι του ΑΔΜΗΕ για πυρκαγιές και ηλεκτρικά δίκτυα

Η δαιμονοποίηση των ηλεκτρικών δικτύων και της αιολικής ενέργειας αποτελεί εμπόδιο στην υλοποίηση μεγάλων και απαραίτητων επενδύσεων για την πράσινη μετάβαση. Τα μέτρα για την προστασία των δασών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Είσοδος ισραηλινού fund στο έργο διασύνδεσης Κρήτης και Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες το ισραηλινό fund θα αποκτήσει το 33% του μετοχικού κεφαλαίου της Euroasia Interconnector, γεγονός που μπορεί να «ξεκολλήσει» το έργο το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης.
energeia_revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλάσια φορτία στο σύστημα ηλεκτροδότησης τις ημέρες του καύσωνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ το φορτίο του συστήματος ξεπέρασε για ορισμένες ημέρες την προηγούμενη εβδομάδα τα 10.000 μεγαβάτ (μέγεθος σημαντικό για το ελληνικό σύστημα αλλά όχι ρεκόρ).