ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΔΜΗΕ

ADMIE-Kalodiaki-diasyndesi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαγωνισμό για το 20% της Αριάδνη Interconnection προκήρυξε ο ΑΔΜΗΕ

Έως το 40% του ποσοστού της εταιρείας μπορεί να διατεθεί προς πώληση σύμφωνα με γνωμοδότηση της Κομισιόν την ώρα που ισχυρό ενδιαφέρον φαίνεται πως παρουσιάζει η κινεζική State Grid η οποία κατέχει και το 24% του ΑΔΜΗΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύει ο ΑΔΜΗΕ στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου - Ισραήλ

Η πρόταση που κατατέθηκε κυοφορούνταν ήδη από το προηγούμενο διάστημα και ο ΑΔΜΗΕ θα κατέχει το 25% της εταιρείας EuroAsia Interconnector και θα έχει τον έλεγχο σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του έργου.
ADMHE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια έργα στο δίκτυο κινδυνεύουν από την κόντρα της ΡΑΕ με ΑΔΜΗΕ

Διαχειριστής και Ρυθμιστική Αρχή έχουν εμπλακεί σε σκληρή αντιπαράθεση για την αμοιβή που θα λαμβάνει ο ΑΔΜΗΕ. Ποιος είναι ο προγραμματισμός των έργων στο δίκτυο υψηλής τάσης που μπορεί να τεθεί υπό αναθεώρηση.
ADMIE-Kalodiaki-diasyndesi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά την αναβάθμιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυλλήνης - Ζακύνθου

Με ταχύ ρυθμό προωθούνται οι υπόλοιπες διαγωνιστικές διαδικασίες για την ενεργειακή θωράκιση του συνόλου των Ιόνιων Νησιών. Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 100 εκατ. ευρώ.
Manousakis-Manos-ADMIE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Μανουσάκης: Χρειαζόμαστε πυκνά δίκτυα για την ενεργειακή μετάβαση

Είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα, το επόμενο διάστημα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Αναθεώρηση του 10ετούς πλάνου με την απόφαση ΡΑΕ για το έσοδο

Για καθυστερήσεις έργων και αναθεώρηση του δεκαετούς πλάνου ανάπτυξης του συστήματος προειδοποιεί ο ΑΔΜΗΕ εάν παραμείνει αμετάβλητη η απόφαση της ΡΑΕ για τον καθορισμό της απόδοσης των κεφαλαίων (WACC).
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η δύσκολη ημέρα του Γ. Στάσση, οι συζητήσεις για τα Bazaar και το IPO της Dimand

Η πτώση της μετοχής και το ειδικό ρίσκο που βαραίνει τη ΔΕΗ, το εμπόδιο στις συζητήσεις Μασούτη - Βερούκα, η υποχώρηση της μετοχής του ΑΔΜΗΕ σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε ΓΔ 490 μονάδων και η αισιοδοξία για το πρώτο IPO μετά από 8 χρόνια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λάθη στους υπολογισμούς της ΡΑΕ για την απόδοση κεφαλαίου εντοπίζει ο ΑΔΜΗΕ

Ο Διαχειριστής επισημαίνει λάθη στις παραμέτρους υπολογισμού για το γερμανικό ομόλογο, τον συντελεστή συστημικού κινδύνου beta και το κόστος δανεισμού. Η απόφαση της ΡΑΕ δυσχεραίνει τα επενδυτικά μας σχέδια, τονίζεται σε ανακοίνωση.