ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

kikilias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ τον Ιούνιο με περισσότερες από 3,4 εκατ. αφίξεις ταξιδιωτών

Ο υπουργός Τουρισμού επιβεβαίωσε ότι παρά τις πολλαπλές παγκόσμιες κρίσεις που αντιμετωπίζει και η χώρα μας, η εικόνα από τουριστικές ροές και ταξιδιωτικά έσοδα κρίνεται πολύ ικανοποιητική.
Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάει... Χρηματιστήριο το Αεροδρόμιο: Πώς θα γίνει η ιδιωτικοποίηση

Εγκαταλείπεται ο διαγωνισμός, συζητείται εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλος στο ΧΑ και πώληση του 30% από το ΤΑΙΠΕΔ. Θα πληρώνει και ετήσια συνδρομή ο παραχωρησιούχος της Αττικής Οδού. Προσφορές τον Ιούλιο για ΛΑΡΚΟ και λιμάνια.
Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα επίπεδα του 2019 πλησιάζει η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Συνολικά, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Ιούνιο, ανήλθε σε 2,43 εκατ., μειωμένη κατά 6,8% σε σχέση με την κίνηση του Ιουνίου 2019. Ωστόσο τον Ιούνιο, οι πτήσεις εσωτερικού ήταν αυξημένες κατά 3,3%, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απογειώθηκε η αεροπορική κίνηση και πλησιάζει ολοταχώς το ρεκόρ του '19

Κάτω από 10% ήταν τον Ιούνιο η διαφορά της διεθνούς επιβατικής κίνησης από ρεκόρ του 2019. Προστίθενται νέες εταιρείες και δρομολόγια. Αναμένεται αύξηση προγραμματισμένων πτήσεων από ΗΠΑ κατά 60% σε σχέση με το 2019.
Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμικό και επικερδές το φετινό καλοκαίρι για το Αεροδρόμιο της Αθήνας

Οι εικόνες στον Διεθνή Αερολιμένα δεν θυμίζουν με τίποτα το αεροδρόμιο των δυο τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με μειωμένη κίνηση και ασφυκτικά περιοριστικά μέτρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Τρία λιμάνια και επανεκκίνηση του Ελ. Βενιζέλος στο νέο σχεδιασμό

Την αξιοποίηση τριών νέων λιμανιών σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ και αξιολογεί την επανέναρξη του διαγωνισμού για την πώληση του 30% του Ελευθέριος Βενιζέλος. «Παγωμένα» τα σχέδια για ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ. Πολλές οι εκκρεμότητες με την Εγνατία Οδό.
Koronoios, Korona Virus, Corona Virus, Aerodromia, Aiports
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Covid -19: Παρατείνεται έως την Πρωτομαγιά η notam πτήσεων εξωτερικού

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα δύνανται να υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό, η καραντίνα θα ισχύει για 5 μέρες, κατ' οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής.
united airlines-aeroplana
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η United Airlines ξεκινά εποχικές πτήσεις μεταξύ Αθήνας - Νέας Υόρκης

Ακόμη και μέσα στην πανδημία η αγορά των ΗΠΑ παρέμεινε από τις πιο δημοφιλείς για τη χώρα μας με την ελληνοαμερικανική κοινότητα να διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο στο συγκεκριμένο επίτευγμα.
Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πρώτη απευθείας αμερικανική πτήση της σεζόν

Το αεροσκάφος υποδέχθηκαν από κοινού ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. «Ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα μας και τον ελληνικό τουρισμό» λέει ο Β. Κικίλιας.
Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: Νέο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Η πλατφόρμα θα επιτρέπει την ανταλλαγή και αξιοποίηση δεδομένων από υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα, αλλά και το Κεντρικό Σύστημα Αυτοματισμού (BΜS) του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.