ΓΔ: 894.7 -0.15% Τζίρος: 88.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΦΡΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

Ισημ. Γουινέα: Τουλάχιστον 98 νεκροί και 615 τραυματίες από εκρήξεις

Οι τρομακτικές εκρήξεις, που σημειώθηκαν με διαφορά μερικών λεπτών το απόγευμα, ισοπέδωσαν κυριολεκτικά τα κτίρια του στρατοπέδου που στέγαζαν τις ειδικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της χωροφυλακής.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Σεϋχέλλες έγιναν η πρώτη αφρικανική χώρα που ξεκίνησε εμβολιασμούς

Οι Σεϋχέλλες έλαβαν 50.000 δόσεις του εμβολίου που τους δώρισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στόχος είναι να εμβολιαστούν τελικά και οι 95.000 κάτοικοι της χώρας, μολονότι το εμβόλιο χορηγείται σε εθελοντική βάση.
koronoios, test, eody
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής στη Γαλλία

Η μετάλλαξη αυτή, η οποία όπως εκείνη της Βρετανίας ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική, εντοπίστηκε χθες σε έναν άνδρα που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική και διαμένει στο Ο Ραν (ανατολικά), κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΠΟΥ και η Unicef ζητούν να ξανανοίξουν τα σχολεία στην Αφρική

Για να περιοριστούν οι κίνδυνοι, ο ΠΟΥ και η Unicef συνιστούν να πλένουν οι μαθητές τα χέρια τους τακτικά, να απολυμαίνονται καθημερινά οι επιφάνειες, να εξασφαλιστούν εγκαταστάσεις πόσιμου νερού και να υπάρξει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Πομπέο: «Κούφιες οι υποσχέσεις» της Κίνας στην Αφρική

«Οι χώρες πρέπει να δυσπιστούν απέναντι στα απολυταρχικά καθεστώτα με τις κούφιες υποσχέσεις. Παράγουν διαφθορά και εξάρτηση», δήλωσε ο Πομπέο σε ομιλία του στην Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιμέτωποι με την πείνα 45 εκατομμύρια κάτοικοι στη Ν. Αφρική

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός από τα 15 εκατ. κατοίκους της Ζιμπάμπουε ζει σε καθεστώς χρόνιας διατροφικής ανασφάλειας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ όπως και το 20% του πληθυσμού στο Λεσότο, και το 10% των κατοίκων της Ναμίμπιας.