ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε άνοδο οι ασιατικές αγορές μετά τα θετικά νέα

Τα θετικά νέα για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου έδωσε ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια που έκλεισαν με σημαντική άνοδο.

Η επανεκκίνηση των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ στις αρχές του επόμενου μήνα έδωσε ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια που παρουσίασαν άνοδο.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε πως θα υπάρξει συνάντηση στην Ουάσιγκτον στις αρχές Οκτωβρίου, με τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις να ξεκινούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Είχαν προηγηθεί οι ατελέσφορες διαπραγματεύσεις τον Ιούλιο που είχαν οδηγήσει στη δημιουργία έντασης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων για ακόμη μια φορά.

Με τα νέα να είναι θετικά τώρα, ο Nikkei έκλεισε ενισχυμένος κατά 2,12% στις 21.085,94 μονάδες, ενώ ο δείκτης στη Σαγκάη έκλεισε με κέρδη 0,96% στις 2.985,86 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκαν οι 900 μονάδες του Γ. Δείκτη, γενική πίεση από ρευστοποιήσεις

Μόνο ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ έκλεισαν με θετικό πρόσημο από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αδύναμες οι τράπεζες. Η αγορά χρειάζεται φρέσκα εταιρικά νέα για κίνηση πάνω από τις 900 μον.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διολισθαίνει προς τις 900 μον. το ΧΑ με ρευστοποιήσεις σε blue chips

Διευρύνει τις απώλειές της η αγορά, με σημαντικές πιέσεις σε ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ξεχωρίζει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 2%, ενώ άνοδο κοντά στο 1% εμφανίζουν ΟΤΕ και ΕΛΠΕ.