bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Ο χρυσός ξαναβρίσκει τη λάμψη του: Το μεγαλύτερο ράλι από το 2016

Ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 17% φέτος, ενώ σε επίπεδο τριμήνου ενισχύεται 12% και βρίσκεται σε τροχιά για το καλύτερο τρίμηνο από τα τέλη Μαρτίου του 2016.

Στη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο από το 2016 οδεύει ο χρυσός, εν μέσω της ενίσχυσης της ζήτησης των επενδυτών για τα «ασφαλή καταφύγια» εξαιτίας της πανδημίας η οποία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. 

Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων παγκοσμίως αλλά και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, η νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει αλλά και οι γεωπολιτικές εντάσεις που προκαλεί η ψήφιση από το κινεζικό κοινοβούλιο του νόμου για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, δίνουν στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο. 

Έως τώρα φέτος, ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 17%, ενώ σε επίπεδο τριμήνου ενισχύεται 12% και βρίσκεται σε τροχιά για το καλύτερο τρίμηνο από τα τέλη Μαρτίου του 2016 και για το 7ο διαδοχικό τρίμηνο ανόδου, το μεγαλύτερο σερί από το 2011.

Σήμερα, η τιμή του χρυσού σημειώνει μικρή πτώση 0,2% στα 1.777,75 δολάρια. 

Το επίπεδο των 1.800 δολαρίων «δεν είναι μακριά και μπορεί να καταγραφεί γρήγορα», ανέφερε στο Bloomberg ο αναλυτής της Commerzbank AG, Carsten Fritsch. «Ωστόσο, υψηλότερα θα είναι πιο δύσκολα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι έως +4% για το πετρέλαιο και νέο υψηλό για χρυσό μετά την επίθεση Ισραήλ

Ξεπέρασε, ενδοσυνεδριακά, το επίπεδο των 90 δολαρίων το brent, ενώ ο χρυσός «σκαρφάλωσε» εκ νέου πάνω από τα 2.400 δολάρια. Μερική αποκλιμάκωση της ανόδου, καθώς το Ιράν αντέδρασε, προς το παρόν, με ψυχραιμία.
ΑΓΟΡΕΣ

Hellas Fin: Η πορεία της τιμής του χρυσού και η παράμετρος του πληθωρισμού

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά του χρυσού μετά τον Αύγουστο του 2020 και μέχρι τον Μάρτιο του 2024, επιβεβαιώνεται η γέννηση μιας υπερμακροχρόνιας και μακροχρόνιας ανοδικής τάσης. Οι εκτιμήσεις της HellasFin.
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο ιστορικό ρεκόρ για την τιμή του χρυσού, ξεπέρασε τα 2.200 δολάρια

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει κάνει άλμα σχεδόν κατά 12%, υποστηριζόμενο από μακροχρόνιες στηρίξεις, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων.
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση 4% για το πετρέλαιο και 22% για φυσικό αέριο, χάνει τα 2.000 δολ. ο χρυσός

Αισιόδοξοι ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις προμήθειες ενεργειακών προϊόντων εμφανίζονται οι επενδυτές. Αυξάνεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου με αποχώρηση από καταφύγια όπως ο χρυσός.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, συνεχίζεται το ράλι στην ενέργεια

Ισχυρά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο που ξεπερνούν το 3%, μετά από το σφυροκόπημα των προηγούμενων συνεδριάσεων. Άνω του 2% η άνοδος για το πετρέλαιο, στο +4% το φυσικό αέριο, ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια ο χρυσός.