ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΥΣΟΣ

Η Βρετανία κυκλοφορεί νομίσματα με τον Τζέιμς Μποντ

Το καθένα εξ αυτών θα αποτυπώνει μια εμβληματική σκηνή μιας ταινίας του μυστικού πράκτορα που θα αντιστοιχεί σε μια δεκαετία: το πρώτο για τη δεκαετία του 1960 θα δείχνει τον Μποντ Σον Κόνερι να κάθεται στη Little Nellie, το ελικόπτερο της ταινίας «Ζεις μονάχα δυο φορές».
Xrisos, Agores, Gold
ΑΓΟΡΕΣ

«Έκρηξη» για τον χρυσό το 2024 αναμένουν οι αναλυτές έως τα 2.500 δολ.

Η διακοπή στις αυξήσεις επιτοκίων, οι φόβοι για ύφεση σε κάποιες οικονομίες αλλά και η ανθεκτικότητα της ζήτησης κοσμημάτων από χώρες όπως η Κίνα βασικοί παράγοντες στήριξης για το πολύτιμο μέταλλο.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Οι εκπλήξεις του 2023 στις αγορές: «Βουτιά» πετρελαίου και bitcoin

Σύμφωνα με τη Standard Chartered, τον επόμενο χρόνο δεν αποκλείεται μια κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου, ενώ το κορυφαίο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμη και στα 5.000 δολ. Τι λέει για Fed και τεχνολογικές μετοχές.
Amazon Forest-Brazilia-apopsilosi
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται αμείωτη η παράνομη εξόρυξη χρυσού στη Βραζιλία, έφτασε το 30%

Από τους 158 τόνους που εξορύχτηκαν στο κράτος της Λατινικής Αμερικής από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2022, τουλάχιστον το 7% είχε παράνομη προέλευση και άλλο ένα 23% «πιθανόν παράνομη», σύμφωνα με τη μελέτη.
Russia, Rossia, Sanctions, Kiroseis
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες αυστηρές κυρώσεις από την ΕΕ στη Ρωσία, εμπάργκο στο ρωσικό χρυσό

Εκτός από τις οικονομικές κυρώσεις, το Συμβούλιο αποφάσισε να προσθέσει επιπλέον άτομα και οντότητες στις «μαύρες λίστες» ώστε να διευκολυνθεί η δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων στην ΕΕ.
xrysos
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπάργκο στο χρυσό προβλέπει το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχύσει την ευθυγράμμιση των κυρώσεων της ΕΕ με εκείνες των εταίρων της G7, ενώ το νέο πακέτο θα κάνει ακόμα πιο αυστηρό το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων σε βάρος προσώπων που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα».
ΔΙΕΘΝΗ

Την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό χρυσό προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την αυστηροποίηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας προτείνει η Κομισιόν, καθώς η Μόσχα πρέπει να πληρώσει υψηλό τίμημα για την επιθετικότητά της, σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι χώρες που συμμετέχουν στην G7 θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού

Η απαγόρευση αυτή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ προσεχώς και θα αφορά τον πρόσφατα εξορυχθέντα ή εξευγενισμένο χρυσό. Δεν θα επηρεάσει τον χρυσό ρωσικής προέλευσης που είχε εξαχθεί προηγουμένως από τη Ρωσία.