ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrisos, Agores, Gold
Πηγή: Shutterstock

Νέο ράλι για τον χρυσό, με κέρδη που αγγίζουν το επίπεδο του 2%

Ξεπέρασε το επίπεδο των 2.286 δολαρίων στην αγορά των ΗΠΑ, με τους ειδικούς να αποδίδουν το ράλι στην προσδοκία ότι η Fed θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες σε μείωση επιτοκίων.

Ακάθεκτος συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία ο χρυσός, καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά ρεκόρ, βοηθούμενος από τις εκτιμήσεις για μείωση επιτοκίων από τη Fed. 

Η τιμή spot για το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε άνω του 1% στα 2.265,53 δολάρια, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια στις ΗΠΑ ενισχύονται 1,95% στα 2.282,35 δολάρια, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στο επίπεδο των 2.286,39 δολαρίων. 

«Νομίζω ότι είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή για τον χρυσό». όπως εκτίμησε ο Τζ. Καβατόνι, αναλυτής στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC) και προσέθεσε ότι «αυτό που πραγματικά τον οδηγεί είναι, νομίζω, ότι πολλοί traders στρέφονται σε αυτόν εν αναμονή μειώσεων επιτοκίων από τη Fed». 

Οι τιμές του χρυσού τείνουν να μοιράζονται μια αντίστροφη σχέση με τα επιτόκια. Καθώς τα επιτόκια πέφτουν, ο χρυσός γίνεται πιο ελκυστικός σε σύγκριση με περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα, τα οποία θα απέδιδαν ασθενέστερες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων. 
Οι τιμές των ράβδων οδηγήθηκαν υψηλότερα και από τη ζήτηση στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Caesar Bryan, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Gabelli Funds.

Το ράλι του χρυσού μέχρι στιγμής έχει τροφοδοτηθεί από τις ισχυρές αγορές από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια αποθεμάτων λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων, του εγχώριου πληθωρισμού και της αδυναμίας του δολαρίου ΗΠΑ, δήλωσε ο Καβατόνι. Η Κίνα είναι ο κύριος μοχλός τόσο για την καταναλωτική ζήτηση όσο και για τις αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία του WGC.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrysos, Gold
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο ιστορικό ρεκόρ για την τιμή του χρυσού, ξεπέρασε τα 2.200 δολάρια

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει κάνει άλμα σχεδόν κατά 12%, υποστηριζόμενο από μακροχρόνιες στηρίξεις, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων.
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση 4% για το πετρέλαιο και 22% για φυσικό αέριο, χάνει τα 2.000 δολ. ο χρυσός

Αισιόδοξοι ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις προμήθειες ενεργειακών προϊόντων εμφανίζονται οι επενδυτές. Αυξάνεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου με αποχώρηση από καταφύγια όπως ο χρυσός.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, συνεχίζεται το ράλι στην ενέργεια

Ισχυρά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο που ξεπερνούν το 3%, μετά από το σφυροκόπημα των προηγούμενων συνεδριάσεων. Άνω του 2% η άνοδος για το πετρέλαιο, στο +4% το φυσικό αέριο, ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια ο χρυσός.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βουλιάζουν» τα futures Ευρώπης και Wall Street, ράλι για πετρέλαιο και χρυσό

Μία ανάσα από τα 100 δολάρια το brent, ενώ κέρδη άνω του 9% εμφανίζει η τιμή του φυσικού αερίου στην αγορά της Ολλανδίας. Ισχυρή άνοδος με κέρδη κοντά στο 2% για τον χρυσό. Πτώση μεταξύ 2% και 3% υποδεικνύουν τα futures για την Ευρώπη.