ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα στήριξης για τους αγρότες - Τι προβλέπεται για την ασφάλιση μετακλητών εργατών

Σε παράγραφο που προστέθηκε σε προϋπάρχουσα ΠΝΠ, ορίζεται ότι οι πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία, ασφαλίζονται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με εργόσημο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έργα σε αγροτικές περιοχές Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, μέσω του LEADER

Πρόκειται για πόρους από το πρόγραμμα CLLD-LEADER και τα έργα που θα υλοποιηθούν, θα καλύψουν ανάγκες των αγροτικών περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως αναπλάσεις και εκσυγχρονισμό δημοσίων χώρων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένταξη και των αγροτών στο Ταμείο Εγγυοδοσίας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «στο Ταμείο αποκτούν πλέον πρόσβαση και οι αγρότες, οι οποίοι μπορούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους να καλύψουν τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Άδεια εργασίας σε παράτυπους μετανάστες δίνει η Ιταλία για να δουλέψουν στα χωράφια

Η είσοδος στη χώρα εποχικών εργατών για δουλειά στα αγροκτήματα έχει σταματήσει έπειτα από το κλείσιμο των συνόρων προς την Ιταλία μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Φεβρουάριο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα δικαίωση της Ελλάδας για τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαίωσε την Ελλάδα και με απόφαση του επιστρέφονται 166 εκατ. ευρώ από κοινοτικές ενισχύσεις που είχαν παρακρατηθεί. Στα 435 εκατ. ευρώ το σύνολο των χρημάτων που προστίθενται στο κρατικό πορτοφόλι.