ΑΓΡΟΤΕΣ

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα 560 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα

Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτούν νέες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα με στόχο τον εκσυγχρονισμός της παραγωγής και την αύξηση των εξαγωγών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει για την Ελλάδα με τη νέα ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική

Ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκρέκας σημείωσε την ανάγκη της κατάλληλης προετοιμασίας της Ελλάδας στις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν στην αγροτική πολιτική και τις πιέσεις που θα ασκήσει η κυβέρνηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτακτική ανάγκη καλλιέργειας νέων ποικιλιών φυτών για βιώσιμη γεωργία

Ο καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ, Α. Πολύδωρας τόνισε την ανάγκη να καλλιεργηθούν νέες ποικιλίες φυτών ώστε η γεωργία να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες από τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού.
Αγρότες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω του 1%, το ποσοστό εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στην Ελλάδα

Αυτή τη στιγμή η γεωργία ακριβείας στην Ελλάδα εφαρμόζεται σε πολύ πιλοτικό επίπεδο. Δεν έχει πάει σε επίπεδο πραγματικών συνθηκών, υποστηρίζει ο ερευνητής ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Βασίλης Ασχονίτης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοσμοσυρροή στην 28η Agrotica που ολοκληρώνεται αύριο στη Θεσσαλονίκη

Όλη η παγκόσμια αγροτική τεχνολογία και καινοτομία στην 3η μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της Ευρώπης. Η Έκθεση θα υποδέχεται μέχρι και αύριο στις 19:00 αγρότες, παραγωγούς και κάθε ενδιαφερόμενο για την αγροτική οικονομία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονόμηση νερού με την αξιοποίηση υπολείμματος μονάδων παραγωγής βιοαερίου

Λιπαίνοντας τα χωράφια με οργανική ουσία από μονάδες βιοαερίου μπορούμε εξοικονομήσουμε νερό έως 40% για άρδευση, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραγωγών Βιοαερίου, Σ. Τζιάκας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων έξω από τους χώρους της 28ης Agrotica

Αγρότες από συλλόγους της Βόρειας Ελλάδος και της Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ κατά τη διάρκεια αγροτικού συλλαλητηρίου στα πλαίσια της 28ης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Ανταγωνιστικοί οι αγρότες που θα προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σκρέκας μίλησε για το μέλλον του αγροτικού κλάδου στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου, στο πλαίσιο της 28ης Agrotica.
Αγρότες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΕ απαγόρευσε εντομοκτόνο που θεωρείται επιβλαβές για τις μέλισσες

Πρόκειται για το τέταρτο νεονικοτινοειδές εντομοκτόνο, από τα πέντε των οποίων η χρήση είχε εγκριθεί στην ΕΕ στο παρελθόν, για το οποίο εγκρίνεται περιορισμός χρήσης ή απαγόρευση από το 2013 μέχρι σήμερα.
Centaur-agrodiatrofikos tomeas-Antonis Ntzounis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνική εταιρία προστατεύει με «έξυπνο» τρόπο την αγροτική παραγωγή

Κεντρική ιδέα ήταν η ανάγκη εξεύρεσης αξιόπιστων καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που θα απευθύνονται σε μια πολύ παραδοσιακή βιομηχανία με τεράστιες κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις, τη βιομηχανία τροφίμων.