ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς παρατείνεται για 2 ημέρες

Από την πλευρά της η Χαμάς ανέφερε σήμερα πως συμφώνησε με το Κατάρ και την Αίγυπτο για μια διήμερη παράταση της εκεχειρίας με το Ισραήλ, υπό τους ίδιους όρους με την προηγούμενη τετραήμερη κατάπαυση του πυρός.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος παρέλαβε καταλόγους όσων θα απελευθερωθούν σήμερα από τη Γάζα

Υπάρχουν αναφορές μεταξύ άλλων, για απελευθέρωση και Αμερικανών και Ρώσων υπηκόων. Ο Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της αιγυπτιακής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS) τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η εκεχειρία συνεχίζει να τηρείται χωρίς εμπόδια.
ursula
ΔΙΕΘΝΗ

Η Φον ντερ Λάιεν δηλώνει αντίθετη στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων

«Συζήτησα με τον πρόεδρο αλ-Σίσι την τρέχουσα ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα , ευχαρίστησα την Αίγυπτο για τον ρόλο της στην παροχή και την διευκόλυνση της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους ευάλωτους Παλαιστίνιους», δήλωσε στο λογαριασμό της στο Twitter (Χ).
cairo summit
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς κοινό ανακοινωθέν η «Σύνοδος για την Ειρήνη» στην Αίγυπτο

Πέρα από τις κοινές εκκλήσεις για είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη αποκλεισμό, οι εκπρόσωποι δυτικών και αραβικών χωρών δεν υπήρξε συμφωνία για τελικό ανακοινωθέν.
USA, State Department, Blinken
ΔΙΕΘΝΗ

A. Μπλίνκεν: Το πέρασμα της Ράφα πρέπει να παραμείνει ανοικτό

Αποκάλυψε ότι η επαναλειτουργία της Ράφα ακολούθησε ημέρες «εξαντλητικών» διπλωματικών δεσμεύσεων των ΗΠΑ με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και καλεί τις πλευρές να κάνουν το καθήκον τους για να παραμείνει ανοιχτό το πέρασμα.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι δήλωσαν ξένοι ηγέτες και υπουργοί κατά την Διάσκεψη του Καΐρου

Οι στόχοι του οδικού χάρτη της διάσκεψης συμπεριλαμβάνουν τη διανομή βοήθειας στη Γάζα, αλλά και μία συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, που θα ακολουθούνται από διαπραγματεύσεις για μία λύση δύο κρατών, όπως δήλωσε ο Σίσι.
ΔΙΕΘΝΗ

Μητσοτάκης: To Mεσανατολικό χρειάζεται μια βιώσιμη πολιτική λύση

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως εναρμονίζονται οι προσπάθειες της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της στο πλαίσιο της ΕΕ, πως είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.
cairo summit
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η Διάσκεψη Ειρήνης στο Κάιρο - Συμμετέχει και ο Κ. Μητσοτάκης

Οι ηγέτες από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη που λαμβάνουν μέρος, αναμένεται ότι δύσκολα θα φτάσουν σε συμφωνία για μία κοινή θέση, ως προς την πολεμική διαμάχη ανάμεσα στο Ισραήλ και των ενόπλων της Χαμάς.
Rafah-Egypt-Palestine
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα, ανθρωπιστική βοήθεια εισέρχεται στη Γάζα

Το Ισραήλ αρνείται κατηγορηματικά να ανοίξει τα περάσματα που διαθέτει η χώρα προς τη Γάζα, αλλά οι ΗΠΑ κατάφεραν να πείσουν τις ισραηλινές αρχές να δώσουν την άδειά τους για την αποστολή βοήθειας μέσω της Αιγύπτου.
Rafah-Egypt-Palestine
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος ανοίγει τη Ράφα για να περάσει η βοήθεια στη Γάζα

Ο ΟΗΕ υπολογίζει πως οι περίπου 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας - οι μισοί είναι παιδιά - βρίσκονται στο χείλος της «καταστροφής» επειδή το Ισραήλ τους αρνείται κάθε πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό και καύσιμα.
Γάζα, Παλαιστίνη
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί είναι σημαντικό το πέρασμα στη Ράφα για Ισραήλ και Παλαιστίνη

Πάνω από 100 φορτηγά περιμένουν κοντά στο πέρασμα της Ράφα στην αιγυπτιακή πλευρά, ενώ επιπλέον βοήθεια περιμένει στην πόλη Αλ Άρις, ωστόσο τα ισραηλινά βομβαρδιστικά έχουν καταστήσει το πέρασμα μη λειτουργικό.