ΓΔ: 903.25 -0.08% Τζίρος: 75.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Ergates-gis-elies

Ξέμεινε από εργάτες ο αγροτικός τομέας, άστοχη η συμφωνία με την Αίγυπτο

Από τα θερμοκήπια της Κρήτης, στις ελιές στην Πελοπόννησο και βέβαια στο μάζεμα των εσπεριδοειδών που σε λίγο αρχίζει, το κοινό σημείο είναι η μεγάλη έλλειψη εργατών γης, που σε κάποιες περιοχές φτάνει και το 70%.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συμφωνία για συνεργασία στη Μεσόγειο υπέγραψαν Ελλάδα και Αίγυπτος

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, η συμφωνία για συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης αποδεικνύει ότι η Μεσόγειος δεν αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης αλλά συνεργασίας.
Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΔΙΕΘΝΗ

CPO27: Αμφιλεγόμενη η τελική απόφαση για το Κλίμα - Χρήματα αλλά όχι αποφάσεις

H τελική ανακοίνωση, περιλαμβάνει για πρώτη φορά την παροχή βοήθειας στις φτωχές χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, αλλά όχι νέους στόχους για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. 
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Η οικογένεια του Αλάα Άμπντελ Φάταχ ζήτησε να του δοθεί προεδρική χάρη

Από τον Απρίλιο, η χώρα επανενεργοποίησε την επιτροπή της προεδρικής χάριτος, η οποία ήταν ανενεργή εδώ και χρόνια, και ήδη έχει απελευθερώσει 766 πολιτικούς κρατούμενους, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.
Mitsotakis-Kyriakos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εξετάζουμε νέας διασύνδεση με Αίγυπτο για φθηνή ενέργεια από ΑΠΕ

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου όπου υπογράμμισε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και του συντονισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ανατολική Μεσόγειο
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Κλειδί για φθηνότερο ρεύμα η διασύνδεση Ελλάδας -Αιγύπτου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως η χώρα θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την κατασκευή του καλωδίου, τονίζοντας πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο πράσινης ενέργειας και συμβάλει στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.
ΔΙΕΘΝΗ

COP27: Θα συζητηθεί τελικά το θέμα της αποζημίωσης των φτωχότερων χωρών

Στην COP26, πέρυσι στη Γλασκώβη, οι πλούσιες χώρες μπλόκαραν μια πρόταση για έναν οργανισμό που θα χρηματοδοτεί τις απώλειες και τις ζημιές, υποστηρίζοντας αντ' αυτού τη διεξαγωγή ενός νέου τριετούς διαλόγου σχετικά με χρηματοδοτήσεις.
Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΔΙΕΘΝΗ

Η διάσκεψη για το κλίμα αρχίζει με αίτημα να αποζημιωθούν οι φτωχότερες χώρες

Μεγάλο μέρος της έντασης γύρω από την COP27 αναμένεται να αφορά τις απώλειες και τις ζημιές, δηλαδή τις αποζημιώσεις που καλούνται να παράσχουν τα πλούσια έθνη σε ευάλωτες χώρες χαμηλότερου εισοδήματος.
ΔΙΕΘΝΗ

Στρατιωτική βοήθεια 300 εκατ. δολαρίων στέλνουν οι ΗΠΑ στην Αίγυπτο

Παρά τις ανησυχίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, ο ΗΠΑ θα προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια στην Αίγυπτο καθώς η μεσανατολική χώρα παραμένει στρατηγικός σύμμαχος της Ουάσιγκτον.