ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΛΒΑΝΙΑ

Παυλίδης Μάρμαρα, Εγκαταστάσεις

Προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για την υπόθεση της Μάρμαρα Παυλίδης

Αρχίζουν καταθέσεις μαρτύρων από όλες τις πλευρές ώστε να διερευνηθεί η τέλεση αδικήματος. Η πώληση στο fund ΕCM και η επαναγορά σε πέντε μήνες από τον Χρ. Παυλίδη προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων μελών της οικογένειας.
rama-albania
ΔΙΕΘΝΗ

Μπλόκο από την Ελλάδα στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ

Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας υποβόσκουν από τον Μάιο, όταν ο αλβανικής καταγωγής Έλληνας υποψήφιος δήμαρχος, Φρέντι Μπέλερι, συνελήφθη δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές ως ύποπτος για εξαγορά ψήφων.
Beleri-Fredi-Albania
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε το νέο αίτημα για την αποφυλάκισή του Φρέντι Μπελέρη

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων Χωρίς Σύνορα έκρινε ότι στις αποφάσεις άρνησης της αποφυλάκισης, τα αλβανικά δικαστήρια παραβιάζουν τα άρθρα 5 και 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Το «θαύμα» του αλβανικού νομίσματος με ώθηση και από... «μαύρο» χρήμα

Το πιο σκληρό νόμισμα στα Βαλκάνια έχει γίνει το λεκ, η ισοτιμία του με το ευρώ έφθασε τον Ιούλιο σε επίπεδο ρεκόρ. Ισχυρή ώθηση από εισροές «σκοτεινού» χρήματος που καταλήγει σε κατασκευές και ακίνητα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Χειμάρρα θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων με την παρουσία θα μεταφέρει το μήνυμα στήριξης στον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης Φρέντυ Μπελέρη και ευρύτερα στην ομογένεια, ενώ θα τονίσει την ανάγκη υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η υποθέση Μπελέρη πλήττει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως το ζήτημα της ΑΟΖ με την Αλβανία δεν άπτεται του ζητήματος Μπελέρη, προσθέτοντας ότι η ένταση που δημιουργείται δεν είναι καθόλου ωφέλιμη, κυρίως για την Αλβανία.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ποιους ξέχασε το νέο μισθολόγιο, η αγωνία της Ellington και το δάνειο στη Wind

Η mega σύγκρουση καναλιών – Nova και το μπέρδεμα με το δάνειο στη Wind, η κινητοποίηση της Ellington εν όψει του κινδύνου να χάσει την τιτλοποίηση Omega, το παράπονο των ερευνητών, η πύρινη λαίλαπα και το αλβανικό λεκ.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικά περιθώρια ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων με την Αλβανία

Η Αλβανία αποτελεί σημαντική χώρα ο για την Ελλάδα, δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης και της σημαντικής ανάπτυξής που καταγράφουν κλάδοι όπου τα ελληνικά προϊόντα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα.