ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΦΟΠΟΥΛΟΥ

ESG
ESG

Αμοιβές στα στελέχη με κριτήρια ESG: Γιατί έχουν αμφίβολα αποτελέσματα

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα κριτήρια ESG που χρησιμοποιούνται για να λαμβάνουν πρόσθετες αμοιβές τα στελέχη επιχειρήσεων είναι συχνά ασαφή και δεν στοχεύουν σε ευρύτερα αποτελέσματα.
businessdaily-Greenwashing-Perivallon
ESG

Φραγμοί στο «πράσινο ξέπλυμα» με νέα οδηγία από τις Βρυξέλλες

Οι ευρωπαϊκές αρχές θα περιορίσουν τις παραπλανητικές και ανακριβείς πληροφορίες σε προϊόντα με νέο θεσμικό πλαίσιο, καθώς διαπιστώνεται ότι οι επιχειρήσεις προσφεύγουν σε μεγάλη κλίμακα σε "greenwashing".
ESG

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα «ψαλιδίζουν» την οδηγία της ΕΕ για το ESG

Η οδηγία για τη δέουσα επιμέλεια για την εταιρική βιωσιμότητα (CSDDD) θέτει υποχρεώσεις για τις μεγάλες εταιρείες σχετικά με τις επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο περιβάλλον από τις δραστηριότητές τους.
ESG

Νταβός 2024: Πρώτος παγκόσμιος κίνδυνος τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με την Έρευνα Παγκόσμιας Αντίληψης Κινδύνων, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων κατατάσσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα ως τον κορυφαίο κίνδυνο που ενδέχεται να δημιουργήσει κρίση σε όλο τον πλανήτη το 2024.
ESG

Το Παρίσι θέλει χρυσό μετάλλιο βιωσιμότητας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ηλεκτρική ενέργεια της διοργάνωσης προβλέπεται να είναι 100% ανανεώσιμη, ενώ οι συνταγές για τα εκατομμύρια γεύματα των Αγώνων έχουν αναθεωρηθεί και θα είναι περισσότερο φυτικές και τοπικές.
ESG

Κερδίζει έδαφος διεθνώς η συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τα κριτήρια ESG

«Η αυξητική τάση της εστίασης στο ESG από τις επιχειρήσεις και από τους επενδυτές φαίνεται να παραμένει ανέπαφη», διαπιστώνει το Bloomberg Intelligence. Τα τρία τέταρτα των στελεχών πιστεύουν ότι τα οφέλη του ESG αξίζουν τον αυξημένο κίνδυνο ελέγχου.
ESG

Ανεπαρκής τραπεζική χρηματοδότηση για την πράσινη μετάβαση στην Ευρώπη

Οι τράπεζες διακηρύσσουν ότι θα προσφέρουν δανεισμό στις πράσινες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά εξακολουθούν να δίνουν περισσότερα στις ρυπογόνες βιομηχανίες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η ΕΚΤ.
ESG

Πολύ σκληρά για να... πεθάνουν τα ορυκτά καύσιμα παρά το ιστορικό deal

Η συμφωνία στο Ντουμπάι μνημονεύει για πρώτη φορά την ανάγκη να εγκαταλειφθούν τα ορυκτά καύσιμα, αλλά ήδη οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου, Ντουμπάι και Σαουδική Αραβία δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις επενδύσεις.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

D. Petkoski: Οι νέοι δρόμοι για το ταξίδι των επιχειρήσεων στη βιωσιμότητα

Ο λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Wharton και ιδρυτής του Global CDL μιλάει στο BD για τις νέες μορφές συνεργασίας και δέσμευσης επενδυτών και επιχειρήσεων για τη δημιουργία βιώσιμης αξίας για τους βασικούς ενδιαφερόμενους.
ESG

Στρατιά από χιλιάδες λομπίστες θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνία για το κλίμα

Στη φετινή COP 28 μετρήθηκαν 2.456 λομπίστες των ορυκτών καυσίμων που ασκούν πίεση για να μην αναληφθεί μια σαφής δέσμευση για την κατάργησή τους έως το 2050 και προωθούν τεχνολογίες αμφίβολης χρησιμότητας.