ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΜΥΝΑ

Panagiotopoulos-Akar
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ, διατηρούνται οι γραμμές επικοινωνίας

Στη συνομιλία των δύο υπουργών άμυνας υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεργασίες στους αμυντικούς εξοπλισμούς στο «παρά πέντε» των εκλογών

Λίγο πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση έχει στα χέρια της βελτιωμένες προσφορές για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα αντισταθμιστικά προγράμματα για τα αεροσκάφη F-35.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου

Με την υπογραφή του προγράμματος επιβεβαιώνεται η διαρκώς αναβαθμιζόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ισχυροποιούνται περαιτέρω οι δεσμοί των Ενόπλων Δυνάμεών τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη, F-35, ενέργεια στο τραπέζι του διαλόγου με τους Αμερικανούς

Κατά τον 4ο Στρατηγικό Διάλογο οι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποίησαν την ευκαιρία για να αναδείξουν την όλο και ισχυρότερη διμερή και διατλαντική σχέση τους, βασισμένη στις κοινές αξίες και τα συμφέροντά τους.
MIG 29 Polish
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία προμήθευσε την Ινδία με εξοπλισμούς αξίας 13 δισ. δολαρίων

Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής όπλων ρωσικής κατασκευής στον κόσμο σε αυτή αντιστοιχεί χονδρικά το 20% των παραγγελιών στα βιβλία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, για αυτό και δεν καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Sotiria-Technology
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνική startup δημιουργεί συστήματα για την υποθαλάσσια ασφάλεια

Καινοτομικές λύσεις με αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας και τεχνητή νοημοσύνη για προστασία αγωγών και άλλων κρίσιμων υποδομών από τη SOTIRIA Technology. Αυξημένο ενδιαφέρον μετά το σαμποτάζ στον αγωγό Nord Stream.
USA-Congress
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο πάνω απ'την Αλάσκα

Το περιστατικό αυτό, διέφερε σημαντικά από το προηγούμενο με το μεγάλο κινέζικο κατασκοπευτικό μπαλόνι, καθώς το συγκεκριμένο αντικείμενο, καταρρίφθηκε μέσα σε λίγες ώρες αφού εντοπίστηκε.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνεται στα 400 δισ. ο αμυντικός προϋπολογισμός της Γαλλίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε επίσης να αυξηθούν κατά 60% οι δαπάνες των στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών, σημειώνοντας πως η χώρα θα διαθέτει ένοπλες δυνάμεις κατάλληλες για τις προκλήσεις του αιώνα