ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ellada, Greece, Oikonomia

Καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομία από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους η οικονομία αντιμετωπίζει πρόσθετες δυσκολίες, τονίζει η Eurobank, αν και τα κοινοτικά κονδύλια των 2,25 δισ. αναμένεται να μετριάσουν την επίδραση από τις πλημμύρες.
oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο τραπεζικός τομέας

Σε δηλώσεις τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών αναφέρθηκαν και στις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, καθώς και στο ρόλο που διαδραματίζουν στην αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.
ependyseis, anakampsi, funds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» για αναπτυξιακά έργα ύψους 80 εκατ. στη Δ. Μακεδονία

Το αναπτυξιακό σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και θα αφορά έργα στους τομείς της ενεργειακής αναβάθμισης, των μεταφορών, της υγείας, του πολιτισμού και του τουρισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρέχει» ο κλάδος των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα με ώθηση από την πανδημία

Η αγορά του courier service ξεπέρασε τα 550 εκατ. ευρώ σε τζίρο το 2022. Η πανδημία και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέδειξε τη σημασία των ταχυμεταφορών. Μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής 11,3% την τριετία 2020-2022
Christine Lagarde, Kristin Lagarde, Evropaiki Kentriki Trapeza, ECB
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αργά βήματα η μείωση πληθωρισμού, επέστρεψε σε ανάπτυξη η ευρωζώνη

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται τη Δευτέρα αναμένεται να δείξουν μικρή μείωση του πληθωρισμού στο 5,3% και θετικό ρυθμό ανάπτυξης το β' τρίμηνο. Κρίσιμος για τις αποφάσεις της ΕΚΤ ο υψηλός δομικός πληθωρισμός.