ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΙΟΒΕ: Πιο βαρύ από το αναμενόμενο το πλήγμα από τον κορονοϊό

Η κατάρρευση των προσδοκιών στη βιομηχανία (-15%), το λιανεμπόριο (-27%) και τον τομέα υπηρεσιών (-40%) δείχνει ότι η κρίση θα έχει διάρκεια και θα επηρεάσει δομικά, όχι συγκυριακά, όλους τους τομείς της οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο δείκτης που... προαναγγέλλει την επερχόμενη ύφεση

Τη μεγάλη πτώση του δείκτη χρησιμοποίησης εργοστασιακού δυναμικού τον Απρίλιο επισημαίνει η Eurobank ως «προπομπό» της συρρίκνωσης του ΑΕΠ. «Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα», τονίζει σχετικά με τα μέτρα στήριξης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κρίση του κορονοϊού ως ευκαιρία για την Ελλάδα και... οι εκλογές

Σε αυτή την κρίση, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αντλήσει μεγάλα κεφάλαια για νέα έργα, υποδομές και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Χρειάζεται, όμως, μια κυβέρνηση με νωπή εντολή για μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σοκ της πανδημίας: Το 2022 θα γυρίσει η Ελλάδα στο ΑΕΠ του 2019

Τη χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη το 2020, αλλά και την ταχύτερη ανάκαμψη το 2021, θα έχει η ελληνική οικονομία. Όμως, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Eurobank, το ΑΕΠ του 2021 θα είναι 2,6% χαμηλότερο από το 2019.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με απόφαση της ΤτΕ ανοίγει ο δρόμος για δάνεια με κρατικές εγγυήσεις

Δεν υπάρχει καμία διαφορά κινδύνου μεταξύ των ανοιγμάτων των τραπεζών έναντι της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και των ανοιγμάτων έναντι του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με την απόφαση του Γ. Στουρνάρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αγωνία της επανεκκίνησης και οι ελπίδες για νέα έκπληξη

«Αποστεωμένες» επιχειρήσεις και νοικοκυριά και υπερχρεωμένο Δημόσιο αρχίζουν από δυσμενή θέση το restart της οικονομίας. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κάνει η Ελλάδα τη δεύτερη μεγάλη έκπληξη, μετά την επιτυχία στη διαχείριση της πανδημίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από σήμερα η παροχή κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου

Τo επιτόκιο των δανείων επιδοτείται κατά 100% τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Βασικό κριτήριο είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας κατά τα δύο αυτά έτη.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 40 ετών για τις οικονομίες της Ν. Ασίας

Η περιοχή της Νότιας Ασίας, που περιλαμβάνει οκτώ χώρες, είναι πιθανόν να καταγράψει οικονομική ανάπτυξη 1,8% με 2,8% φέτος, πολύ χαμηλότερα από το 6,3% που προβλεπόταν πριν από έξι μήνες.