ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

kainotomia, innovation

Πώς θα γίνει το ανθρώπινο κεφάλαιο μοχλός ανάπτυξης και καινοτομίας

Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι νέοι πτυχιούχοι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αξιοποίησή τους. Γράφουν οι Αιμιλία Πρωτόγερου και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος*.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορλίρας: Πορεία καλύτερη του αναμενόμενου για την οικονομία το 2020

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου τονίζει: «είμαστε αισιόδοξοι ότι με το μελλοντικό άνοιγμα δραστηριοτήτων, θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλάδος - ναυαρχίδα ο τουρισμός για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Ο τουρισμός ήταν ο μόνος κλάδος με αύξηση προστιθέμενης αξίας την περίοδο 2015 - 2019, ενώ πέτυχε αύξηση απασχόλησης κατά 28,6%, πενταπλάσια από το σύνολο της οικονομίας. Αποκαλυπτική μελέτη της Grant Thornton.
ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟ Greece: Καινοτομία και ανθρώπινο δυναμικό τα «κλειδιά» της ανάκαμψης

Τις επενδύσεις στην καινοτομία, την προσαρμογή του επιχειρηματικού πλάνου αλλά και την επιλογή των κατάλληλων στελεχών, υπογραμμίζει έρευνα του EO Greece, με σκοπό την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μετά τον κορονοϊό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠΕ: Βαθιά ύφεση 10,4% το α' τρίμηνο, ανάκαμψη 3% το δεύτερο

Η προβλεπόμενη πορεία του ΑΕΠ κατά το α' εξάμηνο του 2021, και οι συνολικές οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μπορεί να εξελιχθούν σύμφωνα με ένα περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκό σενάριο από το εκτιμώμενο, σε εξάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιους κλάδους «βυθίζει» και ποιους «απογειώνει» η κρίση της πανδημίας

Για την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη των αναστολών στα δάνεια ετοιμάζονται οι τράπεζες. Διαπιστώνουν σοβαρές δυσκολίες σε ξενοδοχεία, εμπόριο και εστίαση, ενώ υπάρχουν και αρκετοί κλάδοι που βγαίνουν ενισχυμένοι από την κρίση.