ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Να υπάρξει ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς- Γκερτ Πέτερινγκ σημείωσε πως πρέπει να να υπάρξει απάντηση εάν υπάρχει παραβίαση του διεθνούς δικαίου και υπογράμμισε πως τάσσεται υπέρ ενός διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων με την Τουρκία.
ΔΙΕΘΝΗ

Επαναφέρει το ζήτημα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπό το βάρος της κριτικής από βουλευτές ανέφερε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν υποχωρεί στο ζήτημα της Αν. Μεσογείου σημειώνοντας πως η χώρα προστατεύει την υφαλοκρηπίδα της.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές απορρίπτουν ως αβάσιμες τις τουρκικές αιτιάσεις

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ανάγκη για σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο χωρίς εντάσεις

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε όλη την επικράτει από κάθε πρόκληση και απειλή σύμφωνα πάντα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα πως απειλεί την ειρήνη στην Αν. Μεσόγειο

Η Άγκυρα κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο πως προσπαθούν να συμμετάσχουν σε μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες τους τελευταίους μήνες αυξάνοντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. 
ΔΙΕΘΝΗ

Την κυριαρχία ελληνικών νησιών αμφισβητεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέβασε τους τόνους για ακόμη μια φορά κατηγορώντας την Ελλάδα ακόμα και για την κτηματογράφηση των νησιών, ενώ υπενθύμισε την καταστροφή της Σμύρνης σημειώνοντας «να μην επιδιώκουν οι Έλληνες νέες περιπέτειες».
dendias, exoterikon, ypeks
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία δεν δείχνει πως θέλει να αλλάξει

Ο υπουργός Εξωτερικών από το συνέδριο του Economist ανέφερε πως αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει λιγότερες εντάσεις το τελευταίο διάστημα δεν βλέπει την Τουρκία να προσυπογράφει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Arxhgos GEETHA Flvros
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο

Η διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Παράλληλα επισημάνθηκε ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτό το ευαίσθητο γεωπολιτικό τοπίο.