ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΕΡΓΙΑ

Recovery Fund, Tameio Anakampsis, EU, Evropaiki Enosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ Ευρώπης για την Ελλάδα στα οφέλη από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τα περισσότερα κέρδη από κάθε άλλη χώρα έχει ως τώρα η Ελλάδα σε ανάπτυξη, μείωση ανεργίας, συμπίεση κόστους δανεισμού και δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου. Τι λένε για το Μαξίμου οι ειδικοί συνεργάτες της Κομισιόν.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακλόγλου: Επίκειται αλλαγή της δομής του επιδόματος ανεργίας

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο επίδομα ανεργίας που εξετάζεται να ξεκινάει από υψηλότερο ύψος, αλλά, καθώς περνάει ο χρόνος, να μειώνεται, ώστε να δίνει κίνητρο σε αυτόν που το λαμβάνει να βρει, όσο το δυνατόν νωρίτερα, κάποια δουλειά.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.300 μακροχρόνια ανέργων 55 έως 67 ετών

«Μέσω αυτού του προγράμματος όχι μόνο στηρίζουμε τους μακροχρόνια ανέργους αλλά ενισχύουμε και τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας» ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
DYPA, DIPA, YPOYRGEIO ERGASIAS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Από σήμερα το ειδικό βοήθημα ευάλωτων ομάδων, ύψους 718,50 ευρώ

Η νέα παροχή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) αποσκοπεί στη στήριξη ιδιαίτερα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που δεν θεμελιώνουν δικαίωμα για το επίδομα ανεργίας, για την ομαλή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περαιτέρω υποχώρηση στο 9,2% της ανεργίας στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.264.292 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 102.064 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2022 και κατά 97.732 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2023.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανεργίας παραμένουν αμετάβλητα καθώς αυτή πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, τα άτομα νεαρής ηλικίας καθώς και τα άτομα με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης.