ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή Παρακολούθησης του «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

Μεταξύ άλλων, στην επιτροπή θα γίνει παρουσίαση από την Διαχειριστική Αρχή της εξειδίκευσης του προγράμματος και του χρονοπρογραμματισμού των προσκλήσεων ενώ θα εγκριθούν η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγκριση της Κομισιόν για το πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας

Το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» ύψους 3,9 δισ. ευρώ αποτελεί την πρώτη δράση του ΕΣΠΑ 2021-2027 που παίρνει το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα στοχεύει στη μετάβαση των επιχειρήσεων σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.
Oikonomia, Economy, Ellada, Euro, Evro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιγότερο ανταγωνιστική μετά την πανδημία έγινε η ελληνική οικονομία

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος παρά τη σφοδρή υγειονομική κρίση η Ελλάδα έχασε οριακά μια θέση στη διεθνή κατάταξη. Επίσης παρά την υποχώρηση στην παγκόσμια κατάταξη η συνολική βαθμολογία της χώρας έχει βελτιωθεί.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα, η παγκοσμιοποίηση και η μάχη των νοσταλγών μιας εποχής που έχει παρέλθει

Η μεταπολίτευση επιμένει στην επίτευξη δυο αντικρουόμενων στόχων: τη συμμετοχή της Ελλάδας στην παγκοσμιοποίηση, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα ξεπερασμένο οικονομικό και διοικητικό μοντέλο εντελώς ασύμβατο με τις σύγχρονες απαιτήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας οι εταιρείες εξόρυξης

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, κ. Αθ. Κεφάλας, «Οι κορυφαίες εταιρείες του εξορυκτικού κλάδου διαμορφώνουν τάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία».
Tourism, Tourismos, Greece, Ellada, Naxos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Η Ελλάδα 25η στον διεθνή δείκτη ανταγωνιστικότητας

Η Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, το Νότιο Αιγαίο και το Βόρειο Αιγαίο καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις από άποψη ανταγωνιστικότητας στο σύνολο των ευρωπαϊκών περιφερειών κι ας θεωρούνται περιζήτητοι προορισμοί.
koussia, Βενετία Κουσσία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η επόμενη ημέρα μετά την πανδημία και η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Η δρ. Βενετία Κουσία μιλά στο Business Daily για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η οικονομία μετά την πανδημία, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας και τις προκλήσεις στην αγορά εργασίας.