ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Π. Φιορέτι (ESM): Πρόβλημα για τις τράπεζες η έλλειψη ανταγωνισμού

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο που αποδίδει ο τραπεζικός τομέας σημειώνοντας ότι «οι τράπεζες είναι πολύ πιο δυνατές και ανθεκτικές σε όλους τους δείκτες. Υπάρχουν κάποιες αδυναμίες που μπορούν να διορθωθούν». 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή της Attica Bank στις δανειδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

«Πιστοί στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά στο πελατολόγιό μας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης», σημείωσε η κ. Ελ. Βρεττού.
ING GROEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα μετά την πανδημία σε αύξηση ανταγωνιστικότητας

Σημαντική βελτίωση της θέσης της στην ευρωζώνη έχει επιτύχει η Ελλάδα, ενώ χάνουν έδαφος η Γερμανία και άλλες χώρες του Βορρά, σύμφωνα με ανάλυση της ING. Πώς η Γερμανία γίνεται πάλι ο «μεγάλος ασθενής».
businessdaily-Mitsotakis-Agrotes
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ακρίβεια στην Ελλάδα, ο ανταγωνισμός και η σαγήνη των κρατικών παρεμβάσεων

Τα διδάγματα του Άνταμ Σμιθ για τη ρύθμιση των αγορών από τον ανταγωνισμό και η εμμονή της κυβέρνησης στη λογική του κράτους - πατερούλη που επιτηρεί την αγορά και επιβάλλει ποινές.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Έξι προτάσεις για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει το δόγμα Ντράγκι και να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα που υποχωρεί έναντι των ανταγωνιστών της.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα δυνατά «χαρτιά» και οι αδυναμίες της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας

Έκθεση της Κομισιόν, αναλύει τις εξελίξεις σε 9 τομείς που θεωρεί κομβικούς για την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων το 2022, στους οποίους περιλαμβάνει και τη λειτουργία της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη φορά αισιόδοξες οι επιχειρήσεις για την οικονομία στην έρευνα ΣΕΒ

Στην ετήσια έρευνα, «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν», υπερισχύουν οι θετικές εκτιμήσεις για την οικονομία έναντι των αρνητικών με ποσοστά 28% έναντι 23%. Δ. Παπαλεξόπουλος: Ανάγκη επιτάχυνσης των αλλαγών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σενετάκης: Η επαρκής χρηματοδότηση της ΕΕ θα κινητοποιήσει τις επενδύσεις

«Είναι σημαντικό», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, «οι προσπάθειες για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου να μην υπονομευθούν από αντικειμενικές δυσκολίες των κρατών μελών να ανταποκριθούν στις διοικητικές απαιτήσεις».
keletsis stavros
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κελέτσης: Να μη χαθεί καθόλου χρόνος, αλλά ούτε και ένα ευρώ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι «η αυτάρκεια και η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων της χώρας αποτελούν δύο από τα βασικά ζητήματα για τα οποία εργαζόμαστε ώστε να χτίσουμε το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Κανένας εφησυχασμός στο πεδίο του εξαγωγικού ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ υπογράμμισε πως δεν αρκούν να συνεχίζονται οι «δοκιμασμένες πρακτικές» αλλά υπάρχει η αναγκαιότητα να καλλιεργηθεί μια νέα κουλτούρα που θα δώσει δυναμική στα εξαγώγιμα προϊόντα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταγγελίες για λειτουργία 23.000 παράνομων κομμωτηρίων στη χώρα

Όπως σημειώνει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος, Μ. Σωτηροπούλου, η παράνομη δραστηριότητα στον κλάδο δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και τρύπα στα δημόσια έσοδα.