ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

oikodomi, kataskeues
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικοδομή χωρίς... οικοδόμους: Πώς ξέμειναν από εργάτες οι κατασκευές

Οικοδομές και μεγάλα και μικρότερα τεχνικά έργα αυξάνονται θεαματικά, αλλά οι εταιρείες δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό. Σοβαρές καθυστερήσεις στα έργα φέρνουν απώλειες στον κλάδο. Τι δηλώνουν στο BD Μ. Τσιομπάνου και Δ. Καψιμάλης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Χρυσή» πενταετία για την Παπαστράτος με επενδύσεις 550 εκατ. ευρώ

Σε πετράδι του στέμματος της Philip Morris International εξελίσσεται η ελληνική εταιρεία. Εκτός από το βασικό εργοστάσιο παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, μετατρέπεται και σε διοικητικό κέντρο για 12 χώρες της ΝΑ Ευρώπης.
Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεαματική μείωση 2,6% στην ανεργία φέτος, δύο «πληγές» στην αγορά εργασίας

Το μέσο ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε αισθητά στο 9μηνο, κυρίως χάρη στην επανεκκίνηση του τουρισμού. Όμως, όπως σημειώνει η Eurobank, το ποσοστό ανεργίας παραμένει πολύ υψηλό και είναι χαμηλή η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν βρίσκουν προσωπικό οι επιχειρήσεις παρότι η ανεργία βρίσκεται στο 12%

Το παράδοξο φαινόμενο στην αγορά εργασίας και η εξήγησή του. Απαιτείται σύνδεση της εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις και παρεμβάσεις στο μη μισθολογικό κόστος. Το brain gain και και οι αλλαγές μετά την πανδημία.
Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδόν 3% η μείωση της ανεργίας στο 9μηνο, ανθεκτική η αγορά εργασίας

Για το σύνολο της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2022, ο μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 12,5% από 15,4% το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σημειώνουν οι αναλυτές της Eurobank. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι τα επόμενα τρίμηνα.
Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί θα φρενάρει το 2023 η αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα

Η αγορά εργασίας θα επιβαρυνθεί, όπως τονίζει η Eurobank, από τη μειωμένη ένταση της μεταπανδημικής ζήτησης, ενώ πιθανότατα θα έχουν εμφανιστεί οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Στο 12,2% αναμένεται το ποσοστό της ανεργίας τον επόμενο χρόνο.