ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Ρεκόρ από τους Έλληνες: Εργάζονται 50% πιο πολύ από τους Γερμανούς

Μόνο σε Ελλάδα και Πολωνία οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τις 2.000 ώρες τον χρόνο, αναφέρει η Eurobank. Αδυναμία της οικονομίας ότι η αύξηση της παραγωγικότητας έπεσε κοντά στο μηδέν και είχε ελάχιστη συμβολή στην ανάπτυξη.
Texniti-Noimosynh
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επαναστατικές ανατροπές στην εργασία φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Πώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το περιβάλλον και τον τρόπο εργασίας. Η χρήση του ChatGPT γίνεται ένα πρόσθετο προσόν για τους εργαζομένους. Μεγάλη αύξηση κερδοφορίας επιτυγχάνουν οι τράπεζες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απειλεί να διευρύνει τις ανισότητες η γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογίας

Ποιες είναι οι προκλήσεις για τους διαμορφωτές πολιτικής στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Τι δείχνει έκθεση του ΙΟΒΕ για τη μέτρηση των δεξιοτήτων των μαθητών στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραγωγή χρωμίτη στη Δ. Μακεδονία με μεγάλη επένδυση 100 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία «Ελληνικά Μεταλλεία» του Δ. Κούτρα προχωρά σε αναβάθμιση των μεταλλείων, δημιουργία μονάδας εμπλουτισμού του χρωμίτη και σε εγκατάσταση εργοστασίου μεταλλουργίας για να παράγεται εκεί το τελικό προϊόν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί έχει συρρικνωθεί κατά 300.000 άτομα το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα

Το εργατικό δυναμικό παραμένει μικρότερο κατά 7,2% από το 2009 λόγω υπογεννητικότητας και brain drain. Μεγάλο στοίχημα για την οικονομία ο επαναπατρισμός των εργαζομένων που έφυγαν στο εξωτερικό.
ΔΙΕΘΝΗ

EY: Υπέρ της τηλεργασίας τάσσεται η πλειοψηφία των εργαζομένων

Σύμφωνα με την έρευνα οι αποδοχές παραμένουν η κύρια ανησυχία για τους εργαζομένους, ενώ το 50% των εργαζόμενων δήλωσαν ότι δεν είναι πρόθυμοι να έρχονται στο γραφείο πάνω από μία ημέρα την εβδομάδα.
Apasxolisi, Employment, Symfonia, Deal
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στηρίζει την ανάπτυξη η αγορά εργασίας, «πονοκέφαλος» το δημογραφικό

Eurobank: Για πολλοστή χρονιά την τελευταία δεκαετία, η συνεισφορά του παραγωγικού συντελεστή της εργασίας στον πραγματικό ρυθμό μεγέθυνσης αναμένεται να είναι θετική και σημαντική. Πρόκληση το δημογραφικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα αλλάξει για την απασχόληση σε περισσότερους από έναν εργοδότες

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, ποιες είναι οι βασικές διατάξεις. Απολύσεις χωρίς αποζημίωση εντός 12μήνου, υψηλά πρόστιμα στους εργοδότες για κόλπα με την Κάρτα Εργασίας.