ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

mousouroulis-apolignitopoiisi-sdam

Το στρατηγικό Σχέδιο Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

Για τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης γράφει στο Business Daily ο Κωστής Μουσουρούλης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης προς μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία.
apolignitopoisi-lignitis-ependyseis-dei
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίτροπος Σίμσον: Θα προτείνουμε πιλοτικά έργα για την απολιγνιτοποίηση

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον δήλωσε ότι η Δυτ. Μακεδονία και η Μεγαλόπολη αποτελούν περιοχές προτεραιότητας και για την Κομισιόν που θα υποστηριχθούν τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.
apolignitopoisi-lignitis-ependyseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το στοίχημα της απολιγνιτοποίησης: 1,9 δισ. και 19.000 θέσεις εργασίας

Τις απώλειες παραγωγής και απασχόλησης στις τρεις λιγνιτικές περιοχές της χώρας από το κλείσιμο των εργοστασίων της ΔΕΗ που θα πρέπει να καλυφθούν με νέες επενδύσεις καταγράφει μελέτη του ΙΟΒΕ.
ependyseis, anakampsi, funds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακέτο 2,5 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση έργων στη Δυτική Μακεδονία

Όπως ανέφερε η γγ του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλ. Σδούκου, τα χρήματα αυτά θα δοθούν στις ενεργειακές κοινότητες της Δυτ. Μακεδονίας μέσω του ειδικού μεταβατικού προγράμματος για την απολιγνιτοποίηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία Κυβέρνησης - Θεσμών για μονοπώλιο ΔΕΗ στο λιγνίτη

Βρέθηκε συμφωνία του υπουργείου με τους Θεσμούς για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στον λιγνίτη. Στα επόμενα 3 χρόνια η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε τμηματική πώληση ενέργειας μέσω της σύναψης διμερών συμβολαίων με ιδιώτες προμηθευτές.
apolignitopoisi-lignitis-ependyseis-dei
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα επόμενα βήματα και οι μεγάλες επενδύσεις για απολιγνιτοποίηση

Τρεις ακόμα λιγνιτικές μονάδες θα σταματήσουν τη λειτουργία τους μέσα στην επόμενη χρονιά. Κοινωνικό πακέτο 50 εκατ. ευρώ για τους λιγνιτικούς δήμους, μεγάλες ώριμες επενδύσεις για τον επόμενο χρόνο.