ΓΔ: 908.17 0.45% Τζίρος: 12.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:47:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

apolignitopoisi-lignitis-ependyseis

Κυρίαρχες οι ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, έμεινε στο περιθώριο ο λιγνίτης

Στο 10μηνο του 2022, για πρώτη φορά η παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ήταν μεγαλύτερη από την παραγωγή από φυσικό αέριο και λιγνίτη. Καθυστερήσεις στο σχέδιο για αύξηση της παραγωγής λιγνίτη.
apolignitopoisi-lignitis-ependyseis-dei
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση 20 εκατ. για «πράσινες» δραστηριότητες στις λιγνιτικές περιοχές

«Υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιστάθμιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις λιγνιτικές περιοχές», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας.
apolignitopoisi-lignitis-ependyseis-dei
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγάλη επιστροφή του λιγνίτη και ο αγώνας δρόμου στην εξόρυξη

Εκτός στόχων του σχεδίου της έμεινε τον Ιούνιο και Ιούλιο η ΔΕΗ στην εξόρυξη λιγνίτη, αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι η παραγωγή θα αυξηθεί όσο χρειάζεται τον χειμώνα. Λείπει προσωπικό, λένε οι εργαζόμενοι. Τι γίνεται στη Γερμανία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «ναυαρχίδα» των λιγνικών μονάδων μπαίνει στην ενεργειακή μάχη

Η Πτολεμαΐδα V είναι η πιο σύγχρονη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ και τίθεται πολύ σύντομα σε λειτουργία ενόψει του δύσκολου χειμώνα. Το αρχικό σχέδιο γρήγορης απολιγνιτοποίησης προέβλεπε μετατροπή για λειτουργία με φυσικό αέριο.
apolignitopoisi-lignitis-ependyseis-dei
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Έμεινε στάσιμο το σχέδιο αύξησης της παραγωγής από λιγνίτη

Ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί από τον Απρίλιο, όταν εξαγγέλθηκε η προσωρινή επάνοδος στον λιγνίτη. Για διακοπή των προμηθειών αερίου από τη Ρωσία ετοιμάζεται η Ευρώπη και επιστρέφει στον άνθρακα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Έρχονται 7 δισ. ευρώ στις περιοχές που γίνεται απολιγνιτοποίηση

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εγκατάσταση επιχειρήσεων τόσο στη Δυτ. Μακεδονία, όσο και στην Πελοπόννησο, ενώ υπάρχει επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για αυτή την διαδικασία, είπε ο υπουργός.
lignitis-dei-apolignitopoiisi-ilektriko-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύσκολη η επαναφορά του λιγνίτη, φόβοι για το ρεύμα το καλοκαίρι

Αύξηση παραγωγής λιγνίτη έως και 50% επιστρατεύει η κυβέρνηση για την απεξάρτηση από τη Ρωσία και την προστασία από ενδεχόμενη διακοπή εφοδιασμού με ρωσικό αέριο. Οι δυσκολίες και οι φόβοι για την ενεργειακή επάρκεια τους θερινούς μήνες υψηλής ζήτησης.
Kiriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Αυξάνεται η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη λόγω κρίσης

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ενίσχυση των τιμών και δεν πρόκειται να εκτροχιάσει τον στόχο της απολιγνιτοποίησης της χώρας.