ΓΔ: 1425.1 0.20% Τζίρος: 8.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:18:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Λ. Αμερική των 600 εκατ. καταναλωτών

Οι δυνατότητες για τις επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν σε δύο ημερίδες, που οργάνωσαν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής.
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχωρεί ο πληθωρισμός στην Αργεντινή, η ύφεση απειλεί με νέες ταραχές

Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες ο δείκτης τιμών σε μηνιαία βάση έπεσε κάτω από το όριο του 10% καθώς διαμορφώθηκε στο 8,8% τον Απρίλιο. Συνεχίζεται η συρρίκνωση της οικονομίας της Αργεντινής.
Argentina-Kinitopoiiseis
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδήλωση στο Μπουένος Άιρες στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας

Το κέντρο της πόλης παρέλυσε, λεωφόροι που οδηγούν στην εμβληματική Πλατεία Μαΐου ήταν γεμάτες από πλήθη κόσμου, σε μια από τις συγκεντρώσεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών για την επέτειο αυτή.
businessdaily-Argentina-Javier Milei
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από το 57% του πληθυσμού στην Αργεντινή βυθίστηκε στη φτώχεια

Ο ακραίος φιλελεύθερος νέος πρόεδρος Μιλέι προεξοφλεί ανάκαμψη της οικονομίας σε περίπου τρεις μήνες. Θα παρατηρηθεί, κατ’ αυτόν, πορεία τύπου «V», δηλαδή αρχικά συρρίκνωση και κατόπιν «θα αρχίσουμε να ανακάμπτουμε».
Papas-Fragiskos
ΔΙΕΘΝΗ

Τον πρόεδρο της Αργεντινής συνάντησε για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος

Προτού θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, ο Χαβιέρ Μιλέι είχε προσβάλει τον Φραγκίσκο με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς, ωστόσο έχει ρίξει τους τόνους από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο.
businessdaily-Argentina-Javier Milei
ΔΙΕΘΝΗ

Σχόλια του Χαβιέρ Μιλέι προκαλούν κρίση μεταξύ Αργεντινής και Κολομβίας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Πατρίσια Χανιότ, ο πρόεδρος της Αργεντινής αποκάλεσε τον πρόεδρο της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο «κομμουνιστή δολοφόνο που καταστρέφει την χώρα του».
ΔΙΕΘΝΗ

Την εκταμίευση 4,7 δισ. δολαρίων για την Αργεντινή ανήγγειλε το ΔΝΤ

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έγκριση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ, το Μπουένος Άιρες «θα αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 4,7 δισ. δολάρια», σημείωσε ο χρηματοπιστωτικός θεσμός.
businessdaily-Argentina-Javier Milei
ΔΙΕΘΝΗ

Χαβιέρ Μιλέι: H Aργεντινή δεν επιθυμεί να ενταχθεί στους BRICS

Σε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βραζιλίας, και προς άλλα μέλη του μπλοκ (Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), «ενημερώνει ότι η ένταξη της Δημοκρατίας της Αργεντινής στους BRICS ως μόνιμο μέλος από την 1η Ιανουαρίου 2024 δεν κρίνεται σκόπιμη», από την κυβέρνησή του.
businessdaily-Argentina-Javier Milei
ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Ο λαός θα υποφέρει λένε πολίτες, για τα σκληρά μέτρα λιτότητας

Η κυβέρνηση του ακραία φιλελεύθερου προέδρου Χαβιέρ Μιλέι παρουσίασε χθες Τρίτη πρόγραμμα για περικοπές δημοσίων δαπανών και δραστική μείωση του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματος.