ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΣΙΑ

green transformation
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση των ασιατικών χώρων για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Οι ασιατικές χώρες καλούνται να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη έξυπνης ενέργειας και στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας καθώς και τον μετασχηματισμό του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος.
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τέσσερις κρατούμενοι εκτελέστηκαν ως «συνεργάτες» των Ισραηλινών

Στις 22 Μαΐου οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη μελών «ενός δικτύου που δρούσε υπό τη διεύθυνση των υπηρεσιών Πληροφοριών» του Ισραήλ, χωρίς να διευκρινίσει πού έγινε η σύλληψή τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε παρακμή η δημοκρατία παγκοσμίως, ενισχύονται τα αυταρχικά καθεστώτα

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ευρώπη 17 χώρες έχουν γνωρίσει οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ η Μέση Ανατολή παραμένει η πιο αυταρχική περιοχή στον κόσμο. Ιδιαίτερα ανησυχητική η περίπτωση των ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Κινέζος πρωθυπουργός: Θέλουμε ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας με την ASEAN

Σε ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης την Παρασκευή, ο Λι Κετσιάνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να αυξήσει τις απευθείας πτήσεις με τη Σιγκαπούρη για να διευκολύνει την ανταλλαγή προσωπικού, σύμφωνα με το Xinhua.
Kuleba-Dmitro-Ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

Κουλέμπα προς ASEAN: Η Ρωσία να σταματήσει να παίζει «παιχνίδια πείνας»

Η Ουκρανία παρακολουθεί φέτος τη σύνοδο της ASEAN και την παράλληλη Σύνοδο της Ανατολικής Ασίας για πρώτη φορά. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ηγέτες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρίες εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε επτά χώρες της Ασίας

Πόλος έλξης για τις ελληνικές επιχειρήσεις οι 4,5 δισεκατομμύρια δυνητικοί πελάτες, η εξειδίκευση σε προϊόντα τεχνολογίας και το χαμηλό κόστος παραγωγής. Οι οκτώ κλάδοι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τι αναφέρθηκε σε εκδηλώσεις του Ελληνοασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ασία: Πάνω από 172 τόνοι χαπιών μεθαμφεταμίνης κατασχέθηκαν το 2021

Το λεγόμενο «χρυσό τρίγωνο» της Μιανμάρ, του Λάος και της Ταϊλάνδης αποτελεί εδώ και δεκαετίες επίκεντρο της παραγωγής ναρκωτικών στην περιοχή, ενώ με δεδομένη την υπερπροσφορά, οι τιμές χονδρικής και λιανικής υποχώρησαν.