ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

australia
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελλήφθησαν νεοναζί στην Αυστραλία κατά την εθνική εορτή της χώρας

«Ένιωσα αποτροπιασμό», είπε ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι σε δημοσιογράφους στην πόλη Όραντζ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από το Σίδνεϊ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους συλληφθέντες.
kairos, kalokairi, zesti
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας στη Δυτική Αυστραλία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιών

Η ζέστη αυξάνει τον κίνδυνο να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε μια περίοδο ήδη υψηλού κινδύνου πυρκαγιών εν μέσω του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο που συνδέεται συνήθως με ακραία γεγονότα όπως πυρκαγιές, κυκλώνες και ξηρασίες.
Australia-fotia-pyrkagies
ΔΙΕΘΝΗ

Καταστροφικές πυρκαγιές μαίνονται στην πολιτεία Περθ της Αυστραλίας

Η χώρα διανύει μια περίοδο υψηλού κινδύνου για φωτιές μετά την έναρξη του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο, το οποίο σχετίζεται με ακραίες καταστάσεις, όπως δασικές πυρκαγιές, κυκλώνες και ξηρασίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας με ακραίες θερμοκρασίες πλήττει την Αυστραλία

Οι καύσωνες συνεχίζουν το καυτό ξεκίνημα του καλοκαιριού στην χώρα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, μια προειδοποίηση καύσωνα επηρέασε περιοχές σε κάθε πολιτεία και επικράτεια, με εξαίρεση την Τασμανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Προβληματισμός στην Αυστραλία μετά τη σοβαρή κυβερνοεπίθεση στα λιμάνια

Από την Παρασκευή έχουν σταματήσει οι εργασίες στα μεγάλα λιμάνια της Αυστραλίας χωρίς να είναι ορατό το πότε θα ξεκινήσουν και πάλι. Μεγάλος αντίκτυπος στην κίνηση των αγαθών στη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στην Αυστραλία

Οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες καταγράφονται αφού η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε αυτή την εβδομάδα πως οι δείκτες για καιρικό φαινόμενο El Niňo έχουν ενισχυθεί και πιθανόν αυτό να εξελιχθεί μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία και Φιλιππίνες αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους λόγω Κίνας

Οι Φιλιππίνες διεξήγαγαν τον περασμένο μήνα στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στη Νότια Σινική Θάλασσα με την Αυστραλία καθώς οι εντάσεις στην περιοχή παραμένουν εξαιτίας των αξιώσεων της Κίνας.
aeroporiko-dystyxima
ΔΙΕΘΝΗ

Συνετρίβη αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος σε νησί της Αυστραλίας

«Ο στόχος μας ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Άμυνας είναι η ανταπόκριση στο περιστατικό και στην εξασφάλιση του ότι παρέχεται κάθε υποστήριξη και βοήθεια αυτήν την δύσκολη ώρα», σημείωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.