ΑΥΣΤΡΙΑ

Αυστρία: Σε ισχύ τα νέα αυστηρότερα μέτρα για περιορισμό του κορονοϊού

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους, σε ολόκληρο το εμπόριο, στον τομέα των υπηρεσιών, σε δημόσιες υπηρεσίες όπου υπάρχει επαφή με το κοινό, και στα σχολεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Και πάλι πάνω από 400 τα νέα κρούσματα στην Αυστρία το τελευταίο 24ωρο

Τα ενεργά κρούσματα ήταν σήμερα 3.466, οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο 161 και από αυτούς οι 29 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 727 και έχουν διενεργηθεί συνολικά 1.222.257 διαγνωστικά τεστ.
ΔΙΕΘΝΗ

Κάτω 50% οι διανυκτερεύσεις το πρώτο μισό της θερινής σεζόν στην Αυστρία

Γενικά, ο αριθμός των αφίξεων στα καταλύματα μειώθηκε κατά 26,6% σε 3,95 εκατομμύρια τον Ιούλιο, με τον αριθμό των ξένων επισκεπτών να έχει μειωθεί κατά 40,9%, ενώ οι εσωτερικοί επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 9,4%.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Μεσόγειο και μεταναστευτικό στην ατζέντα των συζητήσεων Μητσοτάκη - Νεχάμερ

Ο υπ. Εσωτερικών της Αυστρίας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τους υπουργούς Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη.
ΔΙΕΘΝΗ

Άγνωστος αριθμός των ασυμπτωματικών που επιστρέφουν από διακοπές στην Αυστρία

Εάν κανείς αναγάγει τον σημαντικά υψηλότερο επιπολασμό στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι υπάρχει τώρα τεράστια πίεση λοίμωξης στον αυστριακό πληθυσμό, από εκείνους που είναι θετικοί ασυμπτωματικοί.
ΔΙΕΘΝΗ

Αγανάκτηση στην Αυστρία από επιθέσεις στην εβραϊκή κοινότητα της χώρας

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους εβραίους που ζουν στην Αυστρία», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν. Ο καγκελάριος Κουρτς δήλωσε «συγκλονισμένος» και δεσμεύτηκε για επαρκή έρευνα.