ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Cars, Autokinito, Aytokinitiko
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Έλληνες «ψηφίζουν» ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα

Η βελτίωση των αυτονομιών παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς τα μοντέλα κατάφεραν να αυξήσουν τις αυτονομίες του χωρίς παράλληλα να αυξήσουν βάρος και διαστάσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία GΜ και εργαζομένων, προς λήξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με το Reuters μετά τις Ford Motors και Stellantis, το συνδικάτο εργαζομένων United Workers έκλεισε συμφωνία και με τη διοίκηση της General Motors, ενώ οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία των εργατών με τη Stellantis, επεκτείνεται η απεργία στην GM

Η επέκταση της απεργίας των επτά εβδομάδων αφήνει την General Motors (GM) τη μόνη αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ χωρίς συμφωνία. Η Stellantis, ιδιοκτήτρια της Chrysler, κατέληξε σε συμφωνία με το UAW το Σάββατο και τη Ford την Τετάρτη.
autokinita-car-IX
ΔΙΕΘΝΗ

Πεδίο νέων συγκρούσεων Ευρώπης με Κίνα η βιομηχανία αυτοκινήτων

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας θα αποτελέσει πεδίο εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας, τονίζει η Alpha Bank. Η Κομισιόν άρχισε έρευνα για τα επιδοτούμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εισάγονται από την Κίνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχίες για «έμφραγμα» στην αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτων

Η απεργία στις ΗΠΑ έχει εισέλθει στη δεύτερη εβδομάδα της και επεκτάθηκε στη Stellantis και τη General Motors με το συνδικάτο να κάνει λόγο για απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις ενώ ζητάει αύξηση μισθών κατά 40% μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
autokinita, autos, cars
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική υποχώρηση του μεριδίου αγοράς των συμβατικών αυτοκινήτων

Μέχρι το 2030, τα EV θα κυριαρχούν στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων και θα αποτελούν το 62% -86% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, με την Κίνα να καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς τουλάχιστον 90%.