ΓΔ: 907.27 0.35% Τζίρος: 14.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:04:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

electric cars-ilektrika-autokinita
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να πετύχουν την περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα μέσα από την αύξηση της αυτονομίας των μπαταριών στα ηλεκτρονικά οχήματα.
ΔΙΕΘΝΗ

Τράβηξαν «χειρόφρενο» οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο εννεάμηνο του 2022

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων επισημαίνει ότι η παγκόσμια αγορά παρέμεινε ευάλωτη στις συνεχιζόμενες πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και στις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Τα νέα αυστηρά πρότυπα για ρύπους ανεβάζουν τις τιμές των αυτοκινήτων

Ο γενικός διευθυντής της Ford Ευρώπης, Μάρτιν Σάντερ, δήλωσε απογοητευμένος από το πρότυπο Euro7 για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, προτρέποντας να επενδύσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποκλειστικά σε τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών ρύπων.
autokinita-car-IX
ΔΙΕΘΝΗ

«Κατεβάζουν ταχύτητα» μέχρι το 2030 οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων

Οι νέες υπηρεσίες κινητικότητας που λειτουργούν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων, ωστόσο η αγορά θα στηριχθεί από την άνοδο των πωλήσεων κοινόχρηστων οχημάτων.
autokinita, autos, cars
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμειναν σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις αυτοκίνητων τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από τον Ιανουάριο έχουν κυκλοφορήσει 177.900 αυτοκίνητα σημειώνοντας αύξηση 4,5%. Επίσης από την αρχή του έτους κυκλοφόρησαν 53.438 νέες μοτοσικλέτες κυβισμού άνω των 50 κυβικών.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα 80 εκατ. η «καμπάνα» στη Porsche για την παραποίηση στοιχείων ρύπων

Ο διακανονισμός αφορά αποζημιώσεις της περιόδου 2005 έως και το 2020, ενώ η εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων έχει ανακοινώσει πως εργάζεται για την ανάπτυξη μιας λύσης για να αποζημιωθούν οι πελάτες όπως τους αναλογεί.
hyundai
ΔΙΕΘΝΗ

Εργαζόμενοι ηλικίας 13 ετών σε εργοστάσιο συνεργατών της Hyundai στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters εντοπίστηκαν παιδιά ηλικίας 13 ετών να εργάζονται σε μονάδες παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων που βρισκόταν υπό τον έλεγχο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Κορέας.
Volvo, Electric Cars, Ilektrika aytokinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουραγός στα σημεία φόρτισης ηλεκτρονικών αυτοκινήτων η Ελλάδα

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης διαθέτοντας ένα σημείο φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου ανά 250 χιλιόμετρα, ξεπερνώντας μόνο τη Λιθουανία.