ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

venizelos

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δεσμευτική και για τις δύο χώρες

Μιλώντας στο Balkan Gathering χαιρέτισε τις εργασίες του, τονίζοντας ότι αποτελεί μια ανεπίσημη συνάντηση, αλλά πολύ παραγωγική, που προωθεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο διαλόγου για τα προβλήματα της περιοχής.
Alexis Tsipras, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικίνδυνος ο εθνικιστικός λαϊκισμός συμφώνησαν Τσίπρας - Ζάεφ

Συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την εφαρμογή της Συμφωνίας και την προώθηση των σχέσεων των λαών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία - ορόσημο με ευρωπαϊκή εμβέλεια από τη ΔΕΗ και τη Mytilineos

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο των ΑΠΕ της Ευρώπης έως τώρα για το 2024. Μια κοινή απόφαση στην οποία συμμετέχουν μόνο ελληνικές εταιρείες», τονίζουν κύκλοι της αγοράς στο BD.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρουμ των Δελφών - Βαρχέλι: Τελικά θα γίνει διεύρυνση στα Δ. Βαλκάνια

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε τον σκεπτικισμό όσον αφορά την ευρωπαϊκή διεύρυνση και μιλώντας γι' αυτό το θέμα, δεν μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε με τα Δυτικά Βαλκάνια».
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ηγέτες των Δ. Βαλκανίων θέλουν να επιταχύνουν την ένταξή τους στην ΕΕ

Η σύνοδος αυτή φιλοξενείται στην αλβανική πρωτεύουσα, τέσσερις μήνες αφού οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν το αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής, φιλοδοξώντας να «διπλασιαστούν» μέσα σε μια δεκαετία οι οικονομίες των χωρών.
energeia_revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι ενεργειακοί διάδρομοι στα Βαλκάνια με επίκεντρο την χώρα μας

Η ενεργειακή αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η οποία αναδιαμορφώνεται με γνώμονα κυρίως δύο παράγοντες: την μετάβαση σε λιγότερο ρυπογόνο ενεργειακό μείγμα και την μείωση της παρουσίας του ρωσικού φυσικού αερίου στην περιοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tα σχέδια επέκτασης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια στη συνάντηση Στάσση - Pyatt

Η διείσδυση της επιχείρησης στην περιοχή θεωρείται από τον αμερικανικό παράγοντα ως στοιχείο που μειώνει το ρίσκο και διευκολύνει τη μετάβαση των ενεργειακών συστημάτων των χωρών της περιοχής.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα στέκεται αρωγός στις χώρες των Δ. Βαλκανίων

«Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις επισπεύδουσες χώρες, έτσι ώστε οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να μπορέσουν να έχουν ένα καλύτερο προσανατολισμό, με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο» εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης.
komision, european union, europe
ΔΙΕΘΝΗ

Να γεφυρώσει το χάσμα με τις χώρες των Δυτ. Βαλκανίων στοχεύει η ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Όλιβερ Ρόπκε, υπογράμμισε πως η ΕΕ θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια των κρατών της περιφέρειας προς την ευρωπαϊκή και οικονομική ολοκλήρωση.
Xatzidakis-Kostis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα συνεισφέρει έμπρακτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις και κριτήρια.
Kostas Xatzidakis, Kostas Chatzidakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αλβανία ο υπ. Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, τα Βαλκάνια στο επίκεντρο

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα συμμετάσχει στη σύνοδο με τις συνομιλίες να αναμένεται να καλύψουν θέματα που αφορούν στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ.