ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

energeia_revma

Νέοι ενεργειακοί διάδρομοι στα Βαλκάνια με επίκεντρο την χώρα μας

Η ενεργειακή αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η οποία αναδιαμορφώνεται με γνώμονα κυρίως δύο παράγοντες: την μετάβαση σε λιγότερο ρυπογόνο ενεργειακό μείγμα και την μείωση της παρουσίας του ρωσικού φυσικού αερίου στην περιοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tα σχέδια επέκτασης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια στη συνάντηση Στάσση - Pyatt

Η διείσδυση της επιχείρησης στην περιοχή θεωρείται από τον αμερικανικό παράγοντα ως στοιχείο που μειώνει το ρίσκο και διευκολύνει τη μετάβαση των ενεργειακών συστημάτων των χωρών της περιοχής.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα στέκεται αρωγός στις χώρες των Δ. Βαλκανίων

«Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις επισπεύδουσες χώρες, έτσι ώστε οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να μπορέσουν να έχουν ένα καλύτερο προσανατολισμό, με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο» εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης.
komision, european union, europe
ΔΙΕΘΝΗ

Να γεφυρώσει το χάσμα με τις χώρες των Δυτ. Βαλκανίων στοχεύει η ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Όλιβερ Ρόπκε, υπογράμμισε πως η ΕΕ θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια των κρατών της περιφέρειας προς την ευρωπαϊκή και οικονομική ολοκλήρωση.
Xatzidakis-Kostis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα συνεισφέρει έμπρακτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις και κριτήρια.
Kostas Xatzidakis, Kostas Chatzidakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αλβανία ο υπ. Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, τα Βαλκάνια στο επίκεντρο

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα συμμετάσχει στη σύνοδο με τις συνομιλίες να αναμένεται να καλύψουν θέματα που αφορούν στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ.
George Papandreou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Η Ελλάδα να δώσει ώθηση στην αντζέντα που εγκαινίασε το 2003

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών, έκανε δήλωση για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με αφορμή την αυριανή συνάντηση των ηγετών τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό και Ευρωπαίους αξιωματούχους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας σε Μεσόγειο και Βαλκάνια

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις υπογράμμισε την αναβαθμισμένη αμυντική συνεργασία μεταξύ της ΗΠΑ και Ελλάδας, καθώς και στη νέα γεωστρατηγική αξία που έχει αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη για την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.