ΓΔ: 894.7 -0.15% Τζίρος: 88.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αγορά της Β. Ελλάδας πόλος έλξης για τους Βαλκάνιους επιχειρηματίες

O πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος, επεσήμανε ότι πλέον η αγορά έχει αρχίσει να δέχεται κρούσεις από τα Βαλκάνια, για ανάπτυξη συνεργασιών.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Να μοιραστεί η ΕΕ τα εμβόλια με τις χώρες των Βαλκανίων ζητούν 13 ΥΠΕΞ

Δεκατρείς ΥΠΕΞ της ΕΕ ζητούν να δοθεί λύσει και για τις χώρες -γείτονες της Ένωσης καθώς, όπως υποστηρίζουν, η ΕΕ δεν θα είναι ασφαλής από την Covid-19 εωσότου και οι χώρες στα σύνορά της μπορέσουν να ανακάμψουν από την πανδημία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Τα μεγάλα ενεργειακά έργα αναβαθμίζουν τη θέση μας στα Βαλκάνια

Ο κ.Χατζηδάκης επισήμανε ότι ο Διαδριατικός Αγωγός φυσικού αερίου (ΤΑΡ) αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες και ο Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας- Βουλγαρίας (IGB) έως το τέλος του 2021.
ΔΙΕΘΝΗ

Η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει θετικά τις σχέσεις των κρατών της ΝΑ Ευρώπης

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε σημαντικές αλλαγές στις σχέσεις των βαλκανικών χωρών που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε σύγκρουση με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις ανανεωμένες σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα Βαλκάνια μπορούν να εξελιχθούν σε περιοχή δυναμικής ανάπτυξης

Ο ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος σημείωσε πως οι ανοιχτοί ορίζοντας και η διάθεση συνεργασίας μπορούν να επιτρέψουν στις βαλκανικές χώρες να κερδίσουν το στοίχημα του 21ου αιώνα.