ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:28:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

benezyela flag

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας υποστηρίζει τον Γκονζάλες ως προεδρικό υποψήφιο

Η αντιπολίτευση δυσκολεύεται να ορίσει υποψήφιο για τον διαγωνισμό της 28ης Ιουλίου από τότε που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επικύρωσε την απαγόρευση του αξιώματος για τη νικήτρια των προκριματικών της αντιπολίτευσης, Μαρία Κορίνα Ματσάντο.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες συλλήψεις έγιναν στη Βενεζουέλα για τις πυρκαγιές που την πλήττουν

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικοσοσιαλισμού, οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν «επιτυχώς» και δεν υπήρξε κανένας θάνατος. Ωστόσο τραυματίστηκαν πυροσβέστες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
maduro
ΔΙΕΘΝΗ

Με τον πρόεδρο της Γουιάνας αντάλλαξε δώρα ο Νικολάς Μαδούρο

Η πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή, μέρος της επικράτειας της Γουιάνας που όμως διεκδικείται από τη Βενεζουέλα, βρίσκεται στην καρδιά προαιώνιας διένεξης ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία αναζωπυρώθηκε τους τελευταίους μήνες.
ΔΙΕΘΝΗ

Πολεμικό πλοίο στη Γουιάνα στέλνει η Βρετανία - Αντιδρά η Βενεζουέλα

Το πλοίο θα μεταβεί ανοιχτά της περιοχής της Γουιάνας, Εσεκίμπο, περιφέρειας με υπέδαφος πλούσιο σε πετρέλαιο την οποία διεκδικεί η Βενεζουέλα. Το Καράκας αντέδρασε καταγγέλλοντας την «πρόκληση» του Λονδίνου.
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ αίρουν κυρώσεις έπειτα από συμφωνία για τις εκλογές

H Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε πως αναμένει «όλοι» οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης να μπορέσουν να πάρουν μέρος στη διαδικασία αυτή και πως αν δεν γίνει αυτό, ενδέχεται να πάρουν πίσω την απόφαση.
Venezuela-Juan Guaido
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταλμα σύλληψης του αντιπολιτευόμενου Χουάν Γκουαϊδό, στη Βενεζουέλα

Σε στελέχη της εισαγγελίας δόθηκε εντολή να «εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και να υποβάλουν αίτημα στην Ιντερπόλ για να εκδοθεί κόκκινη ειδοποίηση ώστε να πληρώσει για τα εγκλήματά του».
maduro
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: 11.500 και πλέον χρυσωρύχοι διώχτηκαν από εθνικό δρυμό

Οι χρυσωρύχοι διώχτηκαν από τον εθνικό δρυμό Γιαπακάνα, που έχει έκταση 3.200.000 στρεμμάτων, στο νότιο τμήμα της χώρας, διότι επιδίδονταν σε «συστηματική και συνεχή καταστροφή του περιβάλλοντος».
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Κυβέρνηση και ELN συζητούν «εκτάκτως» στο Καράκας για κατάπαυση πυρός

«Η αντιπροσωπεία της κολομβιανής κυβέρνησης χαιρετίζει τη φιλοξενία της Βενεζουέλας, που θα φιλοξενήσει έκτακτη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ELN την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε στον Τύπο ο κυβερνητικός διαπραγματευτής Ότι Πατίνιο.