ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 - κλίμα και πανδημία

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί ένα πολύ βασικό συμπέρασμα από την πανδημία του κορονοϊού, ότι όσο αυξάνονται οι ήπιοι τρόποι μετακίνησης, τόσο πιο ελκυστικές για τους πολίτες και φιλικές προς το περιβάλλον γίνονται οι πόλεις.
green_bond
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το πρώτο πράσινο ομόλογο, ζητούνται έργα για χρηματοδότηση

Βέβαιη θεωρείται η επιτυχία του πρώτου πράσινου ομολόγου από το Δημόσιο, που θα εκδοθεί το 2022. Ευελιξία παρέχει το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την επιλογή των δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν.
Alpha Bank
ESG

Εκδόθηκε ο 14ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης από την Alpha Bank

Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα, στήριξε τους Πελάτες της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Προσωπικό της, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19.
ESG

Έρχεται ο Δείκτης Βιωσιμότητας στο ΧΑ: Ποιες εταιρείες θα συμμετέχουν

Τον νέο Δείκτη ESM με τριάντα εταιρείες παρουσιάζει αύριο ο πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης. Στόχος, η προσέλκυση κεφαλαίων που επενδύονται με κριτήρια περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και εταιρικής διακυβέρνησης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σιάμισιης: Επείγει η εφαρμογή των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης από όλους

«Η πορεία προς την βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι μόνο τεχνικό θέμα αλλά κυρίως αλλαγή κουλτούρας και διοίκησης αλλαγών. Πρέπει να πείσουμε τις εταιρείες και τα στελέχη όχι αυτό είναι το νέο μοντέλο ζωής», τόνισε ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ.
SME, Kefalas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθ. Κεφάλας: Αναγκαία η στήριξη της ελληνικής εξορυκτικής βιομηχανίας

«Για την αύξηση των εξαγωγών απαιτείται περισσότερη φροντίδα της Οικονομικής Διπλωματίας για τα εξορυκτικά προϊόντα αλλά και εργαλεία μείωσης του επιχειρηματικού ρίσκου», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.