ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΟΛΙΒΙΑ

Να ξεκινήσει εξαγωγές λιθίου από το 2026 στοχεύει η Βολιβία

Στη χώρα της Ν. Αμερικής εκτιμάται πως βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου παγκοσμίως: υπολογίζεται πως φθάνουν τους 21 εκατ. τόνους, ωστόσο μέχρι σήμερα παράγει παρά ελάχιστη ποσότητα και δεν διαθέτει εμπορικά βιώσιμα αποθέματα.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χιλή στέλνει στρατό στα σύνορα με το Περού και τη Βολιβία, λόγω μεταναστών

Η αποστολή που ανατέθηκε στον στρατό, με καταρχήν διάρκεια 90 ημερών, αφορά τις περιφέρειες Αρίκα, Παρινακότα, Ταραπακά και Αντοφαγκάστα, αναφέρει κυβερνητικό εκτελεστικό διάταγμα.
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Η φυλάκιση αντιπολιτευόμενου πολιτικού πυροδοτεί βίαιες διαδηλώσεις

Ο κυβερνήτης της Σάντα Κρους συνελήφθη την Τετάρτη, κατ’ εντολή της εισαγγελίας, που τον κατηγορεί για «τρομοκρατία», πως ενεχόταν στο «πραξικόπημα» που ανέτρεψε τον αριστερό πρώην πρόεδρο Έβο Μοράλες τον Νοέμβριο του 2019.
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Δύο περιφέρειες σε «κατάσταση καταστροφής» εξαιτίας δασικών πυρκαγιών

Οι δασικές πυρκαγιές αποδίδονται σε καύσεις για να καθαριστούν καλλιεργούμενες εκτάσεις που ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Έχουν απανθρακώσει 23 εκατομμύρια στρέμματα δασών και βοσκοτόπων έως τώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Yποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου η μεταβατική πρόεδρος Άνιες

«Δεν σχεδίαζα να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε η Άνιες, τονίζοντας ότι αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην κίνηση αυτή καθώς δεν υπάρχει ενότητα στην αντιπολίτευση.