ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

«Δειλούς» αποκαλεί ο Λαβρόφ τους Μπλίνκεν και Μπορέλ από τα Σκόπια

Οι κ.κ. Μπλίνκεν και Μπορέλ μετέβησαν στα Σκόπια την Τετάρτη το απόγευμα όπου παρέμειναν για μερικές ώρες και στη συνέχεια αναχώρησαν (ο πρώτος για το Ισραήλ, ο δεύτερος για τις Βρυξέλλες) λίγο προτού φθάσει στα Σκόπια ο Σεργκέι Λαβρόφ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλ. Σδούκου: Η Ελλάδα βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη

Η κα Σδούκου υπογράμμισε το ρόλο του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και για τον φετινό χειμώνα με την πλήρωση των υπόγειων αποθηκών ανά την Ευρώπη.
mplinken-blinken
ΔΙΕΘΝΗ

Αρχίζει στα Σκόπια η διάσκεψη του ΟΑΣΕ παρουσία Μπλίνκεν-Λαβρόφ

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της διάσκεψης θα είναι η συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού σε ευρωπαϊκή χώρα μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Μακεδονία ομολογεί ότι δεν είναι έτοιμη για ένταξη στην Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της χώρας Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε πως η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν πρόκειται να αποσταθεροποιήσει τη Βόρεια Μακεδονία, όμως, όπως επισήμανε μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις διεθνοτικές σχέσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας συνέλαβε 7 διακινητές μεταναστών

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν αργά την Πέμπτη κοντά στη νότια πόλη Νεγκόρτσι, όταν ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εν κινήσει.
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Άλμπιν Κούρτι για να συναντήσει αλβανόφωνους

Πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, με την επίσκεψη του αυτή στο Τσάιρ και στο Τέτοβο είχε σκοπό να εκφράσει την υποστήριξή του στην αλβανική αντιπολίτευση της Βόρειας Μακεδονίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας θα συμπεριληφθούν ακόμη έξι λαοί

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι δήλωσε ότι από Δευτέρα η κυβέρνηση θα εξετάσει την πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, ενώ θα καλέσει και τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE.