ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:09:56 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Mitsotakis Kyriakos, Kivernisi, Kyvernisi

Μητσοτάκης: Κοινό συμφέρον οι επενδύσεις ελληνικών εταιρειών στη Β. Μακεδονία

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις προοπτικές της πολυεπίπεδης συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και, ειδικότερα, σε θέματα υποδομών, καθώς και στην ανάγκη διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προσφορά για μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο στη Β. Μακεδονία κατέθεσε η ΔΕΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βόρειας Μακεδονίας, Νάσερ Νουρεντίν ανέφερε ότι η ΔΕΗ ήταν η μόνη εταιρεία που υπέβαλε πλήρη φάκελο για το έργο έναντι της γαλλικής εταιρείας EDF. Στο πρώτο εξάμηνο του 2023 οι υπογραφές των συμβάσεων.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτίναξη κατά 116% των ελληνικών εξαγωγών στη Βόρεια Μακεδονία

Η Ελλάδα εδραιώνεται ως τρίτος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Β. Μακεδονίας πίσω από Γερμανία και Βρετανία. Στο πρώτο εξάμηνο του 2022 το εμπορικό πλεόνασμα της Ελλάδας ήταν της τάξης των 514 εκατ. ευρώ.
Skopia-Voreia Makedonia-ELIAMEP
ΔΙΕΘΝΗ

Β. Μακεδονία: Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ενεργειακής κρίσης

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια 30 ημερών και αποδίδεται στις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπορέλ και Μπλίνκεν υπέρ της ενταξιακής προοπτικής Β. Μακεδονίας - Αλβανίας

Η Γαλλία, η οποία άσκησε την προεδρία του ΕΕ το εξάμηνο που έληξε, έχει καταθέσει μία συμβιβαστική πρόταση για την επίλυση των διαφωνιών μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Συνάντηση Κοβάτσεφσκι - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι δύο χώρες μοιράζονται τους ίδιους στόχους σχετικά με την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
ΔΙΕΘΝΗ

O. Σολτς: Η Γερμανία υποστηρίζει την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας

Ο καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε εκτός των άλλων ότι είναι ενθουσιασμένος με την επίδειξη της «πολιτικής βούλησης» που, όπως είπε, κατέστησε δυνατή την επίτευξη συμφωνίας της Βόρειας Μακεδονίας με την Ελλάδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Άγνωστοι πυρπόλησαν βουλγαρικό πολιτιστικό κέντρο στην πόλη Μπίτολα

Το πολιτιστικό κέντρο «Ιβάν Μιχάιλοφ» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2019 στα Μπίτολα, με σκοπό «την προάσπιση των συμφερόντων πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας που αυτοπροσδιορίζονται ως Βούλγαροι».
Skopia-epixeiriseis
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

Tον Μάρτιο του 2020, οι χώρες της ΕΕ είχαν συμφωνήσει ότι η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις όμως στο ενδιάμεσο η Σόφια μετέβαλε τη θέση της και έθεσε βέτο.
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ ο Νίκολα Γκρούεφσκι

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας υπεύθυνο για σειρά «σοβαρών υποθέσεων διαφθοράς» οι οποίες «υποσκάπτουν την ειρήνη στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».