ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΟΥΛΗ

ergasia-xatzidakis

Κ. Χατζηδάκης: Το νομοσχέδιο θα φέρει ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι με τον νομοσχέδιο θεσπίζεται και άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών, ενώ θα προστατεύονται και οι νέοι πατέρες από την απόλυση για έξι μήνες από την γέννηση του παιδιού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο... δεκάλογος των φοροελαφρύνσεων που ψηφίζονται αύριο στη Βουλή

Μεταξύ άλλων, «παγώνουν» τα τεκμήρια διαβίωσης για τους πληττόμενους από την πανδημία και εξαιρούνται τα έκτακτα εισοδήματα από τον υπολογισμό των ελάχιστων δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για άρση περιορισμών στους εκλογείς εξωτερικού

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, φέρνει την κατάργηση των πρόσθετων κριτηρίων, που αποτελούν προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταργούνται οι περιορισμοί στην ψήφο αποδήμων, στη Βουλή νομοσχέδιο

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για πυροτεχνήματα της κυβέρνησης. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιλτιάδης Χατζηγιάννης, κατηγόρησε τον κ. Βορίδη για «στρεψοδικία και διαστρέβλωση των δηλώσεων της κ. Τζάκρη».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή το ν/σ για την απλούστευση άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων

Μέσω του νομοσχεδίου απλουστεύονται μια σειρά από διαδικασίες, για οικονομικές δραστηριότητες, που για λόγους δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να υπάρχει έγκριση από την αρμόδια αρχή, πριν από την έναρξη της λειτουργίας τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για προανακριτική κατά του Ν. Παππά

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή στην προανακριτική κατά του Νίκου Παππά για τα αδικήματα της δωροληψίας και παράβασης καθήκοντος. Τι υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κυρώθηκε η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού

«Το παρόν σχέδιο νόμου συνιστά ένα σημαντικό, ένα ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης, μιας εμβληματικής επένδυσης για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία» τόνισε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο η ψήφιση της σύμβασης για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού

Πέραν του νομοσχεδίου θα τεθούν επίσης σε ψηφοφορία τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο 2,7% η ανάπτυξη το 2021, προβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού

Τους κινδύνους που δημιουργεί το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος των 242,6 δισ. ευρώ, αλλά και η μεγάλη αύξηση του δημοσίου χρέους, υπογραμμίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην ετήσια έκθεσή του.