ΓΔ: 792.73 -0.67% Τζίρος: 51.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΟΥΛΗ

Proypologismos, Budget

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Πρωτογενές πλεόνασμα, μείωση φόρων και μόνιμα μέτρα

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα κατατεθεί το προσχέδιο του προύπολογισμού για το 2023 με το συνολικό ύψος των μόνιμων μέτρων (κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση συντάξεων κ.α.) να διαμορφώνονται σε 3,2 δισ. ευρώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτει σήμερα στην Εξεταστική η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση της επικεφαλής της ΕΑΔ Αλεξάνδρας Ρογκάκου, είναι η έκτη κατά σειρά μάρτυρας που έχει κληθεί και θα καταθέσει στην Επιτροπή.
Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο που καταργεί την εισφορά αλληλεγγύης

Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, την επιδότηση του πετρελαίου εσωτερικής καύσης, την εξαίρεση από την υποχρέωση της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος και την αύξηση του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, η Ελληνική Λύση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Σκυλακάκης: Η χώρα θα αποφύγει την τροχιά ύφεσης παρά τις πιέσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως υπήρξε αύξηση επενδύσεων κατά 28% τον τελευταίο χρόνο και η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να προσελκύει επενδύσεις, παρά την πίεση των επιτοκίων και της υψηλής τιμής των καυσίμων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Nα υπάρξει άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα δήλωσε ότι « ο κ. Μητσοτάκης μπλοκάρει τη σύγκληση της επιτροπής θεσμών, γιατί φοβάται τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οτιδήποτε παραπέμπει σε θεσμούς και διαφάνεια του προκαλεί αλλεργία και φόβο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ρουμπάτης: Γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Στέργιο Πιτσιόρλα

Ο Γ. Οικονόμου τόνισε πως ο Αλ. Τσίπρας δεν ήθελε να ασχοληθεί η Εξεταστική με τη δική του περίοδο διακυβέρνησης για να μην αποκαλυφθεί ότι ο Στέργιος Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε πολιτικά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται «Τειρεσίας» από το κράτος για την έγκριση όλων των νέων δανείων

Με νέο νομοσχέδιο ιδρύονται φορέας πιστοληπτικής αξιολόγησης και ενιαίο μητρώο όπου θα τηρούνται τα στοιχεία όλων των δανειοληπτών. Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,9 δισ. για μέτρα στήριξης. Νέοι κανόνες ελέγχου των εταιρειών του Υπερταμείου.,
Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής που συγκροτείται από 29 μέλη και κίνησε τις διαδικασίες εκλογής του προεδρείου της, η οποία είναι σε εξέλιξη.
Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

Οκτώ πρόσωπα έχουν προσκληθεί να παραστούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, πρόκειται για ακρόαση η οποία ουσιαστικά αποτελεί κοινοβουλευτικό έλεγχο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του Ν. Ανδρουλάκη

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τροπολογία από ΣΥΡΙΖΑ για τελικό σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων

Η τροπολογία προβλέπει την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής «για το τελικό σχέδιο εξυγίανσης πριν την υποβολή της συμφωνίας στο αρμόδιο δικαστήριο προς επικύρωση».