ΓΔ: 908.17 0.45% Τζίρος: 12.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:47:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Musk, Tesla, ilektrika autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Έλον Μασκ: Το Τwitter ίσως πριμοδότησε αριστερούς στις βραζιλιάνικες εκλογές

Η απόκτηση του Twitter από τον Μάσκ έλαβε χώρα στις 27 Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας, όταν ο ακροδεξιός νυν πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο ηττήθηκε από τον αριστερό Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
ΔΙΕΘΝΗ

Διαλύθηκαν πιο πολλά οδοφράγματα των μπολσοναριστών στη Βραζιλία

Οι κινητοποιήσεις των οπαδών του απερχόμενου προέδρου, άρχισαν να χάνουν την ορμή τους την Τετάρτη, όταν μέσω βίντεο ο αρχηγός του κράτους κάλεσε τους οπαδούς του «να ανοίξουν τους δρόμους».
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Ξεκινά η μεταβίβαση της εξουσίας στην κυβέρνηση Λούλα

Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι θα σεβαστεί το σύνταγμα και θα ξεκινήσει τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία - Εκλογές: Τελικός γύρος ανάμεσα σε Μπολσονάρου και Σίλβα σήμερα

Είναι οι πιο πολωμένες εκλογές στη χώρα μετά την επιστροφή της στη δημοκρατίας το 1985 έπειτα από μια στρατιωτική δικτατορία στην οποία ο πρώην συνδικαλιστής ηγέτης Λούλα αντιτέθηκε και την οποία ο πρώην λοχαγός Μπολσονάρου θαυμάζει.
ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές Βραζιλίας: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Μπολσονάρου να χάνει έδαφος

Ο ίδιος είπε πρόσφατα πως θα αποδεχθεί την διαγραφόμενη ήττα του «αν δεν γίνει τίποτα αφύσικο», αν και έχει αμφισβητήσει επανειλημμένα το κατά πόσον είναι αδιάβλητο το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στη Βραζιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Mπολσονάρου: Θα αποδεχτεί την εκλογική του ήττα αν δεν γίνει κάτι «αφύσικο»

Είχε φθάσει στο σημείο να απειλήσει πως δεν θα δεχθεί το αποτέλεσμα αν χάσει από τον Λούλα, τον υποψήφιο του Κόμματος Εργαζομένων (PT). Για καιρό, ο Λούλα φερόταν να οδεύει σε εκλογικό θρίαμβο, κατά τις περισσότερες δημοσκοπήσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Συρρικνώνεται το προβάδισμα του Λούλα ενόψει β' γύρου

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας είναι ∓ 2%, στοιχείο που σημαίνει πως ο ακροδεξιός πρόεδρος δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πως έχει ισοφαρίσει τον προκάτοχό του (στο 47%).
ΔΙΕΘΝΗ

Σε υψηλούς τόνους μεταξύ των υποψηφίων η μάχη των εκλογών στη Βραζιλία

Ο κεντροαριστερός Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα φάνηκε να παίρνει αρχικά το πλεονέκτημα, διατυπώνοντας βαριές κατηγορίες για τις «παραλείψεις καθήκοντος» του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Βραζιλιάνοι ψηφίζουν στις πιο πολωμένες εκλογές εδώ και δεκαετίες

Ο Λούλα ντα Σίλβα έχει σταθερό προβάδισμα εδώ και μήνες, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, όμως ο Μπολσονάρου έχει επισημάνει πως μπορεί να αρνηθεί να αποδεχθεί ενδεχόμενη ήττα του.