ΓΔ: 1475.5 -0.39% Τζίρος: 19.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΑΝΕΙΑ

Eurobank: Νέο στεγαστικό για τρίτεκνους στην ανατολική ακριτική Ελλάδα

Η χρηματοδότηση αφορά οικογένειες που έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά, μόνιμους κατοίκους στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ): Έβρου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Ρόδου έως και το Καστελόριζο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε διαρκή άνοδο η αγορά κλιματιστικών: Οι πρωταγωνιστές του κλάδου

Το 2023 πωλήθηκαν πάνω από 750.000 κλιματιστικά και η μέση ετήσια μεταβολή την πενταετία 2019-2023 ανέρχεται στο 9%. Ανοδική πορεία προδιαγράφεται και για την τριετία 2024-2026 εξαιτίας και της κλιματικής κρίσης.
xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έκρηξη» 82% στις αιτήσεις για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό στο α' 4μηνο

Ξεπέρασαν τις 25.000 οι νέες αιτήσεις στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2024, ενώ μέσω του Μηχανισμού έχουν, συνολικά, πραγματοποιηθεί 16.704 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών που αντιστοιχούν σε 5,92 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί οι τράπεζες δεν δανείζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες

«Κόφτες» οι επισφάλειες και τα χαμηλά εισοδήματα. Όσο μικρότερο το μέγεθος των εταιρειών, τόσο υψηλότερα τα «κόκκινα» δάνεια. Εισοδήματα «πείνας» δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγωμένα» τα επιτόκια των καταθέσεων, αυξημένα στα νέα δάνεια

Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 5,71 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ αυτό μεταξύ υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε σταθερό στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες.
aleyri-flour
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλευρα: Ένας ανθεκτικός κλάδος αλλά με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Η ανελαστική ζήτηση για ψωμί και προϊόντα αρτοποιίας προσδίδει αμυντικά χαρακτηριστικά στον κλάδο. Διαχρονικά χαμηλά τα περιθώρια κέρδους. Έπεσαν οι τιμές πρώτων υλών αλλά δεν έχουν επανέλθει στα επίπεδα του 2021.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παράθυρο ευκαιρίας» για δάνεια σε μικρές και νεοσύστατες επιχειρήσεις

Εγγυήσεις για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση ως τώρα στις τράπεζες θα προσφέρει από τον Μάιο το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπάινντεν: Έτοιμο το σχέδιο βοήθειας στους λήπτες φοιτητικών δανείων

Ο Μπάιντεν προετοιμάζει μια εναλλακτική λύση από τότε που το αρχικό του πρόγραμμα ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το φοιτητικό χρέος, απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο πέρυσι. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαχαράκη: Αύξηση αφορολόγητου ανά παιδί και αύξηση άδειας μητρότητας

Η υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα επιδοτούμενα δάνεια. Όπως ανέφερε «αυτή την εβδομάδα έχουμε φτάσει στα 5.600 δάνεια σε νέα ζευγάρια, την κοινωνική αντιπαροχή – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας για διαμερίσματα και άλλους χώρους».