ΓΔ: 792.73 -0.67% Τζίρος: 51.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΑΝΕΙΑ

Ενοίκιο, Στεγαστικό δάνειο, ακίνητο, σπίτι, real estate

Οι όροι για φθηνά στεγαστικά δάνεια και ο θησαυρός των κρατικών ακινήτων

Τα «ψιλά γράμματα» στο νέο πρόγραμμα για την παροχή φθηνών στεγαστικών δανείων στους νέους, τι λένε οι τράπεζες. Έντονο ενδιαφέρον στον κατασκευαστικό κλάδο για το πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής με αξιοποίηση «φιλέτων» του κράτους.
Ακίνητα, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται επιδοτήσεις σε νέους για στέγη, λείπουν οι κατάλληλες κατοικίες

Με 10.000 επιδοτούμενα στεγαστικά για σπίτια αξίας έως 150.000 ευρώ επιδιώκει η κυβέρνηση να ανακουφίσει το στεγαστικό πρόβλημα των νέων, αλλά στην αγορά η προσφορά κατάλληλων ακινήτων είναι περιορισμένη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαίες οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

Όπως αναφέρεται στην μελέτη του ΚΕΠΕ, οι κυβερνητικές πολιτικές που στοχεύουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) θα έχουν πολλαπλές διαστάσεις. Σημαντικές οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις πολλών ταχυτήτων στα επιτόκια δανείων, παγωμένες οι καταθέσεις

Πόσο αυξάνονται τα κόστη των στεγαστικών δανείων σταθερού ή κυμαινόμενου επιτοκίου μετά την αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 1,25%. Περιθώρια ευελιξίας στα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια. Γιατί δεν ανεβαίνουν τα επιτόκια καταθέσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέτρα «ανακούφισης» για τα καζίνο λαμβάνει η Επιτροπή Παιγνίων

Λόγω της περιορισμένης κίνησης, μειώνεται το ελάχιστο ταμειακό απόθεμα που πρέπει να κρατάνε οι επιχειρήσεις ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα, ενώ δίνεται η δυνατότητα αλλαγής των ωραρίων λειτουργίας για λιγότερες βάρδιες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται «Τειρεσίας» από το κράτος για την έγκριση όλων των νέων δανείων

Με νέο νομοσχέδιο ιδρύονται φορέας πιστοληπτικής αξιολόγησης και ενιαίο μητρώο όπου θα τηρούνται τα στοιχεία όλων των δανειοληπτών. Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,9 δισ. για μέτρα στήριξης. Νέοι κανόνες ελέγχου των εταιρειών του Υπερταμείου.,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Frigoglass: Στο τραπέζι όλα τα σενάρια για ενίσχυση της ρευστότητας

Ο υψηλός δανεισμός και οι ασθενικές επιδόσεις του κλάδου της επαγγελματικής ψύξης στην Ευρώπη «πνίγουν» την εταιρεία. Προτεραιότητα της διοίκησης η επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Ρουμανία το πρώτο τρίμηνο του 2023,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα θα πληρώσει πρόωρα δόση από το πρώτο δάνειο των μνημονίων

Μετά την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, το υπ. Οικονομικών σχεδιάζει να μειωθεί και το χρέος από τα δάνεια που έλαβε η χώρα από την ευρωζώνη που φτάνουν τα 53 δισ. ευρώ και τις λήξεις τους να εκτείνονται ως το 2041.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Σβήνει» τα υψηλά χρέη η Ελλάκτωρ και αναζητά νέες πηγές εσόδων

Έπεσε στα 367 εκατ. ο καθαρός δανεισμός και θα μειωθεί δραστικά με την είσπραξη του τιμήματος από την πώληση της Άνεμος. Πώς θα αναπληρωθούν τα έσοδα που θα χαθούν με την έξοδο από τις ΑΠΕ. Κρίσιμη η διεκδίκηση της Αττικής Οδού.