ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΘ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Γερμανία με επίκεντρο την οικολογία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η ΔΕΘ

Η γενική πρόξενος της Γερμανίας αναφέρθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές και τις πλημμύρες σε Ελλάδα και Λιβύη και τόνισε πως αν είχαμε ακούσει τους επιστήμονες δεκαετίες πριν, ίσως και να είχαν αποφευχθεί.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Moody's και ΔΕΘ διώχνουν τα σύννεφα από τον ορίζοντα του χρηματιστηρίου

Τις προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η ανοδική αντίδραση Πέμπτης και Παρασκευής δημιουργούν η διπλή αναβάθμιση - έκπληξη από τη Moody's και οι ισχυρές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Λειτούργησε το επιτελικό κράτος, δεν προχωρώ σε ανασχηματισμό

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το επιτελικό κράτος, τονίζοντας ότι εξασφαλίζει διαλειτουργικότητα και στοχοδοσία. Υπογράμμισε ότι δεν θα διστάσει να απομακρύνει έναν υπουργό εάν κρίνει ότι αυτό απαιτείται.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν έχω καμία πρόθεση να προχωρήσω σε ανασχηματισμό

Αναφορικά με την εμπλοκή του Στρατού ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήταν ο ίδιος παρών από την Πέμπτη το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων και ήταν σαφές ότι τα ελικόπτερα μπορούσαν να πετάξουν μόλις οι καιρικές συνθήκες το καθιστούσαν ασφαλές.
mitsotakis_deth
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τα επιδόματα στην πειθαρχία: Η μεγάλη στροφή του Κ. Μητσοτάκη

Δέσμευση για δημοσιονομική υπευθυνότητα, «μετρημένες» όλες οι παροχές. Η έκπληξη με τις τριετίες και πώς βγαίνει κερδισμένο το κράτος. Ενισχύονται τα έσοδα με αύξηση φόρου διαμονής, ΦΠΑ στα Airbnb και μέτρα για τη φοροδιαφυγή.
mitsotakis_DETH
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρο - έκπληξη από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Ξεπαγώνουν» άμεσα οι τριετίες

Ενεργοποιούνται οι «παγωμένες» από το 2012 τριετίες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Αυξάνεται ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία. ΦΠΑ σε μισθώσεις Airbnb. Υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων.
Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Τι σημαίνει για το χρηματιστήριο η ευχάριστη έκπληξη από τη Moody's

Η διπλή αναβάθμιση δεν ήταν το κύριο σενάριο και αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανοδική αντίδραση που άρχισε το τελευταίο διήμερο και μηδένισε τις απώλειες της εβδομάδας. Τι περιμένουν οι επενδυτές από τη ΔΕΘ.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Αγωνία για τον «χρησμό» της Moody’s μετά την ανάκαμψη στο χρηματιστήριο

Η Moody's είναι ο πρώτος οίκος που θα «μιλήσει» απόψε, στον απόηχο των καταστροφών και της ανησυχίας για τα δημοσιονομικά. Ελπιδοφόρα η χθεσινή ανοδική κίνηση, επιλεκτική αναζήτηση ευκαιριών από αγοραστές.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η παραίτηση στην payzy της Cosmote, τα τρόφιμα, η ΕΚΤ και οι φόροι στις τράπεζες

Η αποχώρηση του CEO της payzy, πώς σχολίασε η ΕΚΤ τους έκτακτους φόρους στις τράπεζες, οι πλημμύρες και τα τρόφιμα, ο Χ. Σαχίνης μένει στο τιμόνι της ΕΥΔΑΠ, τα ξένα εργατικά χέρια, η ΔΕΘ και η πρωτοφανής εκτέλεση.