ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει... κυνήγι επίορκων εφοριακών από νέο σώμα ελεγκτών του ΥΠΟΙΚ

Ιδρύεται νέα Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου που θα εποπτεύεται απευθείας από τον υπουργό Οικονομικών και θα ελέγχει τις περιπτώσεις διαφθοράς στο εσωτερικό των υπηρεσιών ή και με ανάμειξη τρίτων προσώπων.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετεί μεταρρυθμίσεις ως προς το lobbying

Στα μέτρα που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνονται αυστηρότεροι κανονισμοί για πρώην ευρωβουλευτές, ενώ θα πάψουν να δίνονται μόνιμες άδειες εισόδου σε πρώην ευρωβουλευτές, και θα απαιτείται να γίνονται πολύ πιο αναλυτικές δηλώσεις συμφερόντων.
metsola
ΔΙΕΘΝΗ

Ρ. Μέτσολα: Αυστηρές ποινές και κυρώσεις σε περιπτώσεις διαφθοράς

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι δυο ευρωομάδες ζήτησαν να αυστηροποιηθούν οι κυρώσεις παγώνοντας και τις συντάξεις για όσους ευρωβουλευτές καταδικάζονται σε ποινή μεγαλύτερη των δυο ετών.
metsola
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεπείγουσα διαδικασία για την άρση ασυλίας δύο ευρωβουλευτών

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ανακοινώσει το αίτημα στην ολομέλεια στις 16 Ιανουαρίου και θα παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή για απόφαση, η οποία αναμένεται το αργότερο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatarqate: Δεν συνδέεται με τα εμβάσματα 30 εκατ. από το Κατάρ η Ε. Καϊλή

Όπως ανέφερε ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδος με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην υπόθεση για το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αποτελούσε μέρος του δικτύου η Ε. Καϊλή δηλώνει ο σύντροφός της

Δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir αναφέρει ότι Φ. Τζόρτζι κατέθεσε ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων που βρέθηκαν σε βαλίτσες, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούσε μέλος της οργάνωσης που δρούσε υπέρ του Κατάρ.
kaili
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatarqate: Ντοκουμέντα για τη συμμετοχή του συντρόφου της Ε. Καϊλή

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως ο σύντροφος της Ε. Καϊλή είχε βρεθεί σε συνάντηση που είχε σαν αντικείμενο την προετοιμασία της παρέμβασης του Καταριανού υπουργού Εργασίας στο ευρωκοινοβούλιο, με θέμα το επίπεδο των εργασιακών συνθηκών στην χώρα του.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει για τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Οι συνήγοροι της κας Καϊλή κατά την ακρόαση ανέφεραν πως η ευρωβουλευτής δεν γνώριζε αλλά ούτε και συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, σημειώνοντας πως δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.