ΓΔ: 790.59 -0.10% Τζίρος: 0.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:31:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επτά υγιεινές συνήθειες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας σε διαβητικούς

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) στη Στοκχόλμη, ανέλυσαν στοιχεία για 445.364 άτομα με μέση ηλικία 56 ετών.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος ανατιμήσεων έως και 10% στα τρόφιμα για την Γερμανία

Αυξάνεται ο προβληματισμός για τους Γερμανούς πολίτες που ανησυχούν περισσότερο πλέον για το αν μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ενώ ο καλπάζων πληθωρισμός εκτοξεύει τις τιμές των τροφίμων.
Revma
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Οι επιπτώσεις των τιμών ενέργειας σε νοικοκυριά - επιχειρήσεις

Τι αναφέρει η τράπεζα για την κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά τα νοικοκυριά μετά και τις αυξήσεις σε ενέργεια, διατροφή και λοιπά αγαθά και υπηρεσίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Ελλείψεις στο ηλιέλαιο λόγω του πολέμου, τι θα γίνει στη βιομηχανία τροφίμων

Το ηλιέλαιο έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό στα σουπερμάρκετ στη Γερμανία εδώ και εβδομάδες. Οι ελλείψεις έχουν επηρεάσει όμως και μεγάλες εταιρείες. Τι θα γίνει με την αύξηση του κόστους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μπλε καβούρι και οι προοπτικές ένταξής του στην ελληνική γαστρονομία

Το μπλε καβούρι μπορεί να αλιευτεί και στη θάλασσα με τη χρήση ειδικών παγίδων, αλλά παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού του στα ποτάμια και τις λιμνοθάλασσες. Ποιες είναι οι προοπτικές ένταξής στου στην αγορά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την επισιτιστική ασφάλεια της Ελλάδας

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εξεταστούν τυχόν ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε είδη διατροφής και γενικά πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα.
Almi Foods
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ALMI Foods: Από την Ημαθία σε 29 χώρες, με όχημα τη μεσογειακή διατροφή

H εταιρεία ALMI Foods ιδρύθηκε μόλις πριν από 25 χρόνια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και πλέον εξάγει το 98% της παραγωγής της σε 29 χώρες και τρεις ηπείρους. Ισχυρή παρουσία σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σύμμαχος» η υγιεινή διατροφή έναντι της Covid-19 - Τι πρέπει να τρώμε

Όσοι καταναλώνουν περισσότερες φυτικές ίνες έχουν 9% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο, ενώ τα στατιστικά στοιχεία προκύπτουν από την αξιολόγηση σχεδόν 600.000 συμμετεχόντων στην έρευνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μεσογειακή δίαιτα προστατεύει σημαντικά απέναντι στη νόσο Covid-19

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, οι διατροφικές συνήθειες των 9.677 συμμετεχόντων εθελοντών καταγράφηκαν μέσω ερωτηματολογίων και αξιολογήθηκαν με βαθμολογία 0-9 αναλόγως με το πόσο κοντά στη Μεσογειακή δίαιτα ήταν το μοντέλο διατροφής που ακολουθούσαν.