bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Προχρηματοδότηση 24,9 δισ. για την Ιταλία στο πλαίσιο Ταμείου Ανάκαμψης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει περαιτέρω εκταμιεύσεις βάσει της εφαρμογής των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ιταλίας.

Προχρηματοδότηση ύψους 24,9 δισ. ευρώ για την Ιταλία, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGenerationEU), ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα 24,9 δισεκατομμύρια ευρώ προχρηματοδότησης, αντιστοιχούν στο 13% των επιχορηγήσεων και δανείων που έχει να λαμβάνει η Ιταλία, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Η χώρα πρόκειται να λάβει συνολικά 191,5 δισεκατομμύρια ευρώ καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του σχεδίου της (68,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και 122,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια). Η Επιτροπή θα εγκρίνει περαιτέρω εκταμιεύσεις βάσει της εφαρμογής των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ιταλίας.

Μερικές από τις επενδύσεις που χρηματοδοτεί το RRF στην Ιταλία είναι η εξασφάλιση της πράσινης μετάβασης με 32,1 δισεκατομμύρια ευρώ, η υποστήριξη της ψηφιακής μετάβασης με 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ανθεκτικότητας με 26 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ιταλικό σχέδιο εντάσσεται στην πρωτοφανή ανταπόκριση της ΕΕ για να βγει ισχυρότερη από την κρίση COVID-19, προωθώντας τις πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και τη συνοχή στις κοινωνίες των χωρών-μελών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ντράγκι: Aνάγκη αλλαγής των κανόνων Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «το να επιμείνουμε στους ίδιους κανόνες του παρελθόντος με τη σημερινή χρηματο-οικονομική υποδομή, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θεωρώ κάτι το μη ρεαλιστικό».
ΔΙΕΘΝΗ

Τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε πλατφόρμες ενέκρινε το ΕΚ

Η οδηγία υποχρεώνει τις χώρες της ΕΕ να θεσπίσουν ανατρέψιμο νομικό τεκμήριο απασχόλησης σε εθνικό επίπεδο, με στόχο τη διόρθωση της ανισορροπίας ισχύος μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας εργασίας και του προσώπου που εκτελεί την εργασία.