ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

European Commision-Eurostat
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Μη αποδεκτή η παράνομη παρακολούθηση πολιτικών - δημοσιογράφων

Η εκπρόσωπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν κα Ανίτα Χίπερ, σημείωσε ότι «η Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές των κρατών-μελών να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων».
Gouna-kastoria-fur
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ενέκρινε μέτρα στήριξης του ελληνικού κλάδου γούνας- δέρματος

Αφορά πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 23 Μαρτίου 2022 και τροποποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 2022.
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Σημαντική η δέσμευση για μείωση 15% της ζήτησης φυσικού αερίου

Η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρει ότι «η συλλογική δέσμευση για μείωση κατά 15% είναι πολύ σημαντική και θα συμβάλει στην κάλυψη των αποθηκευτικών μας αναγκών ενόψει του χειμώνα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπλόκο» από την Ελλάδα στο σχέδιο της Κομισιόν για το φυσικό αέριο

Ελλάδα, όπως και Ισπανία - Πορτογαλία αντιδρούν με σφοδρότητα στο σχέδιο της υποχρεωτικής περικοπής βιομηχανικής παραγωγής με απόφαση των Βρυξελλών. Γιατί η βιομηχανία στην Ελλάδα απορρίπτει το σχέδιο.
Ursula Von Der Leyen, Commision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Αναξιόπιστη η Gazprom, η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο και υπογράμμισε ότι τα κράτη μέλη πρέπει να μείνουν ενωμένα και να μειώσουν την κατανάλωση πριν υπάρξει μια σημαντική διακοπή από τη Ρωσία.
european union-europi-europe-komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: «Ψαλίδι» 15% στην κατανάλωση αερίου και υποχρεωτικές περικοπές

Δύο τα επίπεδα συναγερμού: Αρχικά προαιρετικές περικοπές με αποζημίωση στις βιομηχανίες, σε δεύτερο στάδιο υποχρεωτικές με απόφαση Βρυξελλών. Αντιδρούν εθνικές κυβερνήσεις, μεταξύ τους και η Αθήνα.