ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:51:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

Ομοιότητες και διαφορές στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και της Fed

Την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε συνεδριάζει ξανά η Fed, αναμένεται να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5%, αλλά δεν αποκλείεται να επανέλθει με νέα αύξηση έως το τέλος του έτους.
Kyriakos Mitsotakis, Ursula von der Leyen, Komision
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πακέτο» 2,2 δισ. της ΕΕ για τις πλημμύρες και 2 δισ. από τον προϋπολογισμό

Άμεση θα είναι η ανταπόκριση της ΕΕ για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων περιοχών, όπως τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν. «Στήριξη χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός για ευρωπαϊκή στήριξη από τις καταστροφές

Εκτός από τις συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την πρόεδρο της Κομισιόν θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες όπου θα συμμετέχουν αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2023

Στο 0,8% υποχωρούν οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης και της ΕΕ. Στο 5,6% αναμένεται να διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη και «καμπανάκι» για τη γερμανική οικονομία.
ΔΙΕΘΝΗ

Τί αλλάζει για τους τεχνολογικούς κολοσσούς μετά την απόφαση της ΕΕ

Σε περίπτωση που κάποιος από τους έξι κολοσσούς δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στην Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές κινδυνεύει με πρόστιμα έως και 20% του παγκόσμιου τζίρου του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη χρήση ψηφιακών εργαλείων για κοινωνική ασφάλιση προτείνει η Κομισιόν

Την περαιτέρω ψηφιοποίηση του συντονισμού των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης στην Ευρώπη προτείνει η Κομισιόν που προτείνει μελλοντικές δράσεις για την πλήρη αξιοποίηση των οφελών της ψηφιακής μετάβασης.
Evropaiki Enosi, EU, European Union, Kyriakidou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κομισιόν αναλαμβάνει δράση κατά της παιδικής παχυσαρκίας στην ΕΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 29% των παιδιών ηλικίας 7-9 ετών διαπιστώθηκε ότι είχαν υπερβολικό βάρος. Στην Ελλάδα πάνω από το 40% των παιδιών 11 ετών είναι υπέρβαρα.
komision, european union, europe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτημα της κυβέρνησης στην Κομισιόν για επιπλέον 5,8 δισ. για το Ελλάδα 2.0

Με την έγκριση του αναθεωρημένου σχεδίου, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χώρα μας αυξάνονται κατά 5,8 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας  τον συνολικό προϋπολογισμό του «Ελλάδα 2.0» σε 36 δισ. ευρώ.