ΙΤΑΛΙΑ

Μέσα σε λίγες ώρες 72.000 ιταλικές οικογένειες ζήτησαν το «μπόνους διακοπών»

Το σχετικό μπόνους προβλέπει την κάλυψη με 150 ευρώ των εξόδων διαμονής σε ξενοδοχεία, πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια για ένα άτομο, με 250 ευρώ για οικογένεια δυο ατόμων και μέχρι και 500 ευρώ για τριμελή οικογένεια με περιορισμένο εισόδημα.
Italia-Milano
ΔΙΕΘΝΗ

Μείωση της καταναλωτικής ζήτησης στην Ιταλία κατά 29,4% τον Μάιο

Σε ότι αφορά το ΑΕΠ της χώρας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τέλος, η Ιταλική Εμπορική Ένωση Confcommercio εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση του 21,9% σε ετήσια βάση και του 17,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία θα εργαστεί με την Ιταλία για σταθερή ειρήνη στη Λιβύη, δήλωσε ο Τσαβούσογλου

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η Τουρκία θέλει να εργαστεί με την Ιταλία για την ικανοποίηση ενεργειακών αναγκών της Λιβύης.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο κορονοϊός ήταν παρών στα λύματα Μιλάνου και Τορίνο από τον Δεκέμβριο

Όμοια ίχνη βρέθηκαν επίσης στα λύματα της Μπολόνια στις 29 Ιανουαρίου 2020, την στιγμή που το πρώτο κρούσμα Covid-19 καταγράφηκε επισήμως στην Ιταλία στις 20 Φεβρουαρίου, στην κωμόπολη Κοντόνιο, κοντά στο Μιλάνο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζει η διαπραγμάτευση με Αίγυπτο μετά τη συμφωνία για ΑΟΖ με Ιταλία

Στα επόμενα βήματα της Αθήνας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της, εάν γίνει τουρκική γεώτρηση νοτίως της Κρήτης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Καθοριστική για την ειρήνη στη Μεσόγειο η συμφωνία με την Ιταλία

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν ανάλογες συμφωνίες και στο μέλλον μεταξύ άλλων χωρών της περιοχής και τόνισε πως η Συμφωνία με την Ιταλία αποτελεί υπόδειγμα συνεργασίας.