bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Η Ρωσία θέλει τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας η Ρωσία στην Ουκρανία θέτει ως προτεραιότητα την κατάληψη σημαντικών εθνικών υποδομών, όπως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι πιθανό να πλησιάζουν στο δεύτερο μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Vuhlehirska. Πρόκειται για θερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Η Ρωσία θέτει ως προτεραιότητα την κατάληψη σημαντικών εθνικών υποδομών, όπως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην επικαιροποιημένη ενημέρωσή του για την πορεία των πολεμικών εξελίξεων στην Ουκρανία.

Το ίδιο υπουργείο πρόσθεσε επίσης, ότι η πιθανό η Ρωσία να προσπαθήσει να διασπάσει τη γραμμή άμυνας των Ουκρανών στην αναφερόμενη περιοχή, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Μόσχας για την ανάκτηση της δυναμικής των πολεμικών επιχειρήσεων στο νότιο τομέα των πολεμικών επιχειρήσεων, καθώς προωθεί τις δυνάμεις της προς τις πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σούνακ: Να είμαστε πιο τολμηροί με τις κατασχέσεις ρωσικών περιουσιών

Η G7 εξετάζει το ενδεχόμενο κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να πληρώσει η Μόσχα για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει με την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: 30 φορές περισσότερα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη το 2023

Η επανεμφάνιση αυτής της πολύ μεταδοτικής ιογενούς νόσου, που μπορεί να επιφέρει επιπλοκές μοιραίες για τη ζωή του ασθενούς και μεταδίδεται με τον αέρα, αποδίδεται στη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά τη διάρκεια των ετών της Covid.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν αφήνει περιθώρια για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία η Ρωσία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε τη Βρετανία πως βύθισε τις πιθανότητες για ειρηνευτική συμφωνία το 2022 και σημείωσε πως το σχέδιο του Ζελένσκι είναι παράλογο καθώς αποκλείει τη Ρωσία.