ΡΩΣΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» Γερμανίας στην πρόταση Τραμπ για επιστροφή της Ρωσίας στη G7

Ο Χάικο Μάας δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία πιθανότητα να επιτραπεί στη Ρωσία να επιστρέψει, τουλάχιστον όσο δεν έχουν επιλυθεί η διένεξη για την Κριμαία και η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στην αναχαίτιση της Ρωσίας

Ρόλος - κλειδί για την Αλεξανδρούπολη στην επιχείρηση του NATO, "Atlantic Resolve", που στοχεύει στην αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας στην Αν. Ευρώπη. Στο λιμάνι έδεσε το τεράστιο φορτηγό πλοίο "Endurance".
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δεν υπάρχουν αποδεικτικά παρέμβασης της Ρωσίας στο Brexit

Η επιτροπή Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού Κοινοβουλίου (ISC) σε έκθεσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ανέφερε ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κορονοϊού είναι έτοιμο

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από κοινού με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας ότι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου του κορονοϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Πεπεισμένο το Λονδίνο ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε απόπειρα κλοπής έρευνας για το εμβόλιο

Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς υποστήριξαν την Πέμπτη ότι Ρώσοι χάκερ, που δρουν «στο πλαίσιο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών», εξαπέλυσαν επιθέσεις με σκοπό να κλέψουν την έρευνα για το εμβόλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος μυστικών υπηρεσιών για το εμβόλιο του κορονοϊού

Με χάκερ επιχειρεί η Μόσχα να υποκλέψει στοιχεία από τις έρευνες σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Καναδά, όπως κατήγγειλαν οι τρεις κυβερνήσεις. Διαψεύδει το Κρεμλίνο ότι έχει σχέση με τις κυβερνοεπιθέσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σιβηρία χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου για την κλιματική αλλαγή

Το πρόσφατο κύμα καύσωνα στη Σιβηρία με θερμοκρασίες ρεκόρ που έφθασαν τους 38 βαθμούς Κελσίου θα ήταν «σχεδόν αδύνατο» χωρίς την επίδραση της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσαν προβεβλημένοι κλιματολόγοι.