ΡΩΣΙΑ

Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο, αν το επιθυμεί η Ουάσινγκτον

«Φυσικά, υπολογίζουμε στην επιτυχία για την πραγματοποίηση ενός διαλόγου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πούτιν ήταν ένας από τους τελευταίους ηγέτες που συνεχάρη τον Μπάιντεν.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν εισηγείται κατάργηση ορίου συνταξιοδότησης δημοσίων λειτουργών

Η νομοθεσία επιτρέπει οι δημόσιοι λειτουργοί να εργάζονται ως τα 65 τους χρόνια και, εάν το επιθυμούν, να παραμένουν στις θέσεις τους ως τα 70 τους. Η κρατική Δούμα αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο νόμου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η αστυνομία προφυλάκισε τη σύζυγο του Αλεξέι Ναβάλνι

Η αστυνομία προφυλάκισε και την Λιούμποβ Σομπόλ, μία στενή σύμμαχο του Ναβάλνι. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στις σημερινές διαδηλώσεις στη Μόσχα, ενώ οι αρχές έχουν προφυλακίσει 863 ανθρώπους.
ΔΙΕΘΝΗ

Δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα προμηθευτεί η Ουγγαρία

Η αποστολή εμβολίων από τη Ρωσία, θα καταστήσει την Ουγγαρία πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραλάβει το εμβόλιο Sputnik V, μολονότι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το ρωσικό εμβόλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητάει κυρώσεις στη Ρωσία για τη φυλάκιση Ναβάλνι

Με το βλέμμα στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Κοινοβούλιο τονίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την παρούσα δυναμική για να ενισχύσει τη διατλαντική ενότητα για την προστασία της δημοκρατίας και των θεμελιωδών αξιών έναντι απολυταρχικών καθεστώτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες για τον Ναβάλνι ζητά ο Μπιλ Μπράουντερ

Ο γνωστός χρηματιστής και επικριτής του Κρεμλίνου τονίζει ότι ο πλούτος του Πούτιν κρύβεται πίσω από μεγάλους Ρώσους επιχειρηματίες, τους οποίους μπορούν να πλήξουν με κυρώσεις οι δυτικές κυβερνήσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ: «Ναι μεν, αλλά» για τα χωρικά ύδατα 12 μιλίων της Ελλάδας

Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου να καθορίσει τα χωρικά της ύδατα, αλλά αν υπάρξει αντίθεση με συμφέροντα γειτονικού κράτους πρέπει να λυθούν οι διαφορές με διάλογο, δηλώνει ο Ρώσος ΥΠΕΞ.