ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει Ισπανία και Μαρόκο για τους νεκρούς στη Μελίγια

Η Διεθνής Αμνηστία και ανεξάρτητοι ειδικοί που διορίστηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 37 νεκρούς μετανάστες, ενώ επιπλέον 76 άτομα αγνοούνται μέχρι σήμερα.
Israil, Israel, Palaistini, Palaistine, Gaza
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ και Παλαιστίνη εξετάζονται για πιθανά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία στο διάστημα 9-13 Μαΐου, ξεχωρίζουν εννέα ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που στοίχισαν ζωές αμάχων καθώς και παλαιστινιακές ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν αδιακρίτως προς το Ισραήλ.
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» της Δύσης

Η διεθνής οργάνωση καταγγέλλει την σιωπή της Δύσης απέναντι στις πράξεις της Σ. Αραβίας και τις αυθαίρετες διώξεις στην Αίγυπτο, ενώ σημειώνει και την επιλεκτική προσέγγιση στους πρόσφυγες. «Βέλη» και προς την Κίνα για την καταστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Την κατάχρηση βλημάτων καουτσούκ καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία και άλλες 30 ΜΚΟ απαιτούν να καταρτιστεί και να εφαρμοστεί παγκόσμια σύμβαση που θα υποστηριχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να εμποδίζεται η κατασκευή και η εμπορία των πυρομαχικών του τύπου.
ukraine-war
ΔΙΕΘΝΗ

Η Διεθνής Αμνηστία ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και άλλες παραβιάσεις του ανθρωπιστικού διεθνούς δικαίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρή κριτική σε Ισπανία και Μαρόκο για τους νεκρούς μετανάστες τον Ιούνιο

Για μαζική σφαγή από Ισπανία και Μαρόκο κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία σημειώνοντας πως έχουν υπάρξει εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια, και έχει παραβιαστεί η αρχή της μη επαναπροώθησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής Αμνηστία: Λυπάται για την αναστάτωση που προκάλεσε η έκθεση για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε την ΜΚΟ ότι προσπαθεί να μετατοπίσει την ευθύνη από τη ρωσική επιθετικότητα, ενώ η επικεφαλής του τμήματος της Αμνηστίας για την Ουκρανία, παραιτήθηκε.
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε η επικεφαλής του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ουκρανία

Η δημοσίευση έκθεσης την προηγούμενη μέρα είχε προκαλέσει την οργή του Κιέβου. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τη ΜΚΟ ότι «προσπαθεί να χορηγήσει αμνηστία στο ρωσικό τρομοκρατικό κράτος».
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής Αμνηστία: Αυξανόμενες κακοποιήσεις γυναικών στο Αφγανιστάν

Η Αμνηστία βασίζει την έκθεσή της σε συνεντεύξεις με πάνω από 100 γυναίκες και κορίτσια στο Αφγανιστάν που αποκάλυψαν πως οι Ταλιμπάν απειλούν, συλλαμβάνουν, φυλακίζουν, βασανίζουν και «εξαφανίζουν» γυναίκες που τολμούν να αμφισβητήσουν τους περιορισμούς τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία επέβαλε πρόστιμο εκατομμυρίων δολαρίων στη Διεθνή Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία ανέστειλε τις δραστηριότητές της στην Ινδία το 2020 αφού οι αρχές της χώρας πάγωσαν τους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Τότε η μη κυβερνητική οργάνωση είχε καταγγείλει «το ατελείωτο κυνήγι μαγισσών που διεξάγει η ινδική κυβέρνηση».