ΓΔ: 891.41 0.46% Τζίρος: 82.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ 5G

5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones

Το 5G μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας

Ο κ. Στεφανόπουλος ανέδειξε «τη συμβολή των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στην υποστήριξη των ανθρώπων να παραμείνουν υγιείς, συνδεδεμένοι και ανεξάρτητοι - σωματικά, συναισθηματικά και οικονομικά».
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παγκόσμια στροφή από τους καταναλωτές στα smartphones για δίκτυα 5G

Το 2022 αναμένεται να είναι η χρονιά καθιέρωσης των συσκευών 5G, καθώς τα δίκτυα νέας γενιάς αναπτύσσονται ταχύτατα, ενώ μεγαλώνουν οι ανάγκες για γρηγορότερη και μεγαλύτερη κατανάλωση δεδομένων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20/3 - 26/3)

Το «πάγωμα» των έργων για έξι μήνες που ζητούν οι κατασκευαστικές, οι φόβοι για χρεοκοπίες τεχνικών εταιρειών από την άνοδο των τιμών και η «νέα» Παγκρήτια Τράπεζα ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε φάση... απογείωσης το ταμείο Φαιστός, επενδύσεις 100 εκατ. για το 5G

Δεκάδες επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για τις χρηματοδοτήσεις του νέου ταμείου, που υποστηρίζεται και από επιφανείς ιδιώτες επενδυτές και έχει σκοπό τη δημιουργία οικοσυστήματος για το 5G.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο ευρωπαϊκό top-10 των ταχυτήτων τα ελληνικά δίκτυα κινητής 5G

Με ταχύτητες που δεν έχουν συναντήσει ποτέ οι χρήστες δικτύων κινητής στην Ελλάδα, η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης και στη 12η παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα της Ookla.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέντε φορές πιο ακριβά τα δίκτυα 5G, ανάγκη επενδύσεων ύψους 1,3 τρισ.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του ομίλου Vodafone από την Βαρκελώνη, το οικονομικό κόστος για να καλύψει η Ευρώπη το χάσμα που έχει στην ψηφιακή αρένα ήταν 315 δισ. ευρώ το 2021.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έμεινε πολύ πίσω η Ευρώπη στην ανάπτυξη των δικτύων 5G

Την ίδια στιγμή που η κάλυψη 5G στη Νότιο Κορέα είναι στο 90% και στο 60% στην Κίνα, στην Ευρώπη είναι χαμηλότερη από 10% σύμφωνα με τον διευθ. σύμβουλο του ομίλου Vodafone, που σημείωσε πως πρέπει να καλυφθεί το επενδυτικό κενό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥ: Οι 10 παράγοντες επιτυχίας για τις τεχνολογικές εταιρείες το 2022

Η πανδημία έχει οδηγήσει σε αναδιάταξη των προτεραιοτήτων των εταιρειών τεχνολογίας που καλούνται να προσελκύσουν και να διατηρήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους στο νέο υβριδικό περιβάλλον που δημιουργείται.
texnologia-efarmoges-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται πτώση στις πωλήσεις smartphone, δεν συγκινούν οι συσκευές 5G

Με τους χρόνους αντικατάστασης των smartphones να έχουν επιμηκυνθεί έως και 75% παγκοσμίως οι κατασκευάστριες εταιρείες κινητών βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς η τεχνολογία 5G δεν δείχνει να συγκινεί τους καταναλωτές.