ΓΔ: 1224.66 0.31% Τζίρος: 35.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ 5G

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία για την ανάπτυξη δικτύου 5G στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Η ΘΕΚ ΑΕ και η Συμμετοχές 5G θα διερευνήσουν την πιθανότητα ανάπτυξης ιδιωτικού δικτύου καθώς και η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος προμηθευτών και λύσεων για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ICT στον τομέα των Logistics. 
pnet dyktio ikanotiton
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρίστος Δήμας: Το «π-ΝΕΤ» προετοιμάζει επιχειρήσεις να αφομοιώσουν έξυπνα δίκτυα

Πρόκειται για Κέντρο Ικανοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με έδρα στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών που δραστηριοποιείται στο χώρο των έξυπνων δικτύων και υπηρεσιών νέας γενιάς.
huawei 5.5g
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική αξία έχει η ελληνική αγορά για την Huawei

Αυτό επισήμανε ο Radosław Kędzia, αντιπρόεδρος της Huawei CEE & Nordic Europe Region, τονίζοντας ότι σημειώθηκαν πολλές επιτυχίες στο παρελθόν σε σειρά έργων και δράσεων μέσω συνεργατών και υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπλοκάρει η Γερμανία τις κινεζικές εταιρείες από τα δίκτυα 5G

«Απερίσκεπτη απόφαση» χαρακτηρίζει το Πεκίνο την απόφαση των Γερμανών να αποκλείσουν εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE από την προμήθεια εξοπλισμού για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο προωθεί την κατασκευή περίπου 600.000 νέων σταθμών 5G στο 2023

Το Πεκίνο προγραμματίζει να προσθέσει τέτοιους τεχνολογικούς σταθμούς αυτή τη χρονιά, επεκτείνοντας την κάλυψη μέσω της προσφοράς υπηρεσιών 5G σε αγροτικές περιοχές και βιομηχανικά πάρκα.
Elefsina-Shipyards-Naypigeia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θα γίνουν... έξυπνα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με τρεις σημαντικές συνεργασίες

Cisco, Amazon και δίκτυο 5G από την Cosmote, αλλά ακόμη και drones για μεταφορά υλικών θα αλλάξουν την εικόνα των ναυπηγείων. Λύνονται και τα τελευταία διαδικαστικά θέματα για να περάσουν στον Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς τα δίκτυα 5G θα προσθέσουν 4 δισ. ετησίως στην εθνική οικονομία

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία «φρέναρε» τη δυναμική του 5G, ο ρυθμός υιοθέτησης των δικτύων νέας γενιάς ξεπερνά όλες τις προηγούμενες γενιές κινητών επικοινωνιών έως σήμερα. Σημαντικές εφαρμογές στη βιομηχανία.
smartphone-kinita-texnologia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ναυάγιο το 2022 στις πωλήσεις smartphones, θα διασωθεί μόνο η Apple

Θα ξεπεράσει το 9% η μείωση πωλήσεων «έξυπνων» κινητών φέτος, ενώ από τους μεγάλους κατασκευαστές μόνο η Apple αύξησε το μερίδιό της στην αγορά. Οι καταναλωτές αποφεύγουν πλέον τις συχνές αλλαγές συσκευών.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φόρουμ «5G Techritory»: Οι εκπληκτικές δυνατότητες του «5G σε ένα κουτί»

Ο καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής στο London South Bank University και επικεφαλής στο ερευνητικό κέντρο Cognitive Systems, Τάσος Νταγιούκλας, εξηγεί το σημαντικό κομμάτι με το «5G in a box» είναι η δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων που συλλέγονται, ακόμα και με drone, για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

5G Techritory: Από τον καταναλωτή στον καταναλωτή/παραγωγό ενέργειας

Η εισαγωγή της 5ης γενιάς επικοινωνιακών δικτύων και της επιστήμης των δεδομένων στο ενεργειακό σύστημα, ήταν στο επίκεντρο συζήτησης ακαδημαϊκών και εκπροσώπων από τον βιομηχανικό χώρο στο φόρουμ «5G Techritory», στη Ρίγα της Λετονίας.