ΓΔ: 1186.44 -0.45% Τζίρος: 29.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:32:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα διαθέσουμε 17 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η αποκατάσταση της κλινικής έγινε σε χρόνο ρεκόρ και από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν οι νοσηλευόμενοι.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε τροπολογία για παράταση συμβάσεων στο πρόγραμμα Philos

Με αυτήν προβλέπεται και η δυνατότητα προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών προ της διενέργειας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες.
ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 12 παράγοντες κινδύνου για την άνοια και η αντιμετώπιση τους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και η ADI καλούν την Πολιτεία να χρηματοδοτήσει επειγόντως την έρευνα για τη μείωση του κινδύνου, την εκπαίδευση και υπηρεσίες υποστήριξης.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβληματίζει τους επιστήμονες η εξάπλωση της μετάλλαξης «Eris»

Αν και αυξάνεται γρήγορα, θεωρούν ότι το αν θα προκαλέσει νέο κύμα της Covid-19, είναι πολύ νωρίς για να λεχθεί. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ο κίνδυνος που συνιστά η «Eris» για τη δημόσια υγεία είναι χαμηλός.
nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.
Kairos-Kaysonas-Zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κίνδυνοι από τον καύσωνα και πώς να προστατευθούμε από αυτούς

Το υπουργείο Υγείας και οι επιστημονικές εταιρίες έχουν εκδώσει οδηγίες για την προστασία των πολιτών. Ιδιαιτέρως, εφιστάται η προσοχή σε ηλικιωμένους, εγκύους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες.
ΔΙΕΘΝΗ

«Συναγερμός» για την ποιότητα νερού στα σπίτια των Αμερικανών

Όπως έδειξε έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών, σχεδόν τα μισά δείγματα νερού βρύσης στις ΗΠΑ περιέχουν τοξικά «παντοτινά χημικά» που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στους 24 οι διασωληνωμένοι, 16 νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Ο αριθμός των εισαγωγών ήταν μειωμένος σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα κατά 43% ενώ και ο αριθμός των διασωληνώσεων υποχώρησαν κατά 50% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.