ΓΔ: 888.75 -0.50% Τζίρος: 27.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 1η Αυγούστου οι εγγραφές πολιτών στον προσωπικό γιατρό

Ο θεσμός του Προσωπικού ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης διάγνωσης θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων

«Αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι σχετικά χαμηλός.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: Επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του ιικού φορτίου λυμάτων στην Θεσσαλονίκη

Στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

On line εργαλείο για την υποστήριξη όσων πάσχουν από σύνδρομο long-Covid

Μέσω του εργαλείου αυτού, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα αξιολογείται, θα μελετάται από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και στη συνέχεια εκείνοι θα επικοινωνούν μαζί τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης η εξατομικευμένη ιατρική αντιμετώπιση καρκίνου

Το πρόβλημα που καλείται να σήμερα λύσει η επιστήμη είναι το πώς μπορούν πολλοί ασθενείς να ωφεληθούν πραγματικά από ένα εγκεκριμένο φάρμακο, σε πολλές θεραπείες, για διάφορες ασθένειες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο

Ο Αν. καθηγητής παιδιατρικής Χαράλαμπος Ανταχόπουλος τόνισε ότι ο εμβολιασμός και η χλωρίωση του πόσιμου νερού ξεχωρίζουν ως τα πιο σημαντικά ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα επιτεύγματα δημόσιας υγείας στις βιομηχανικές χώρες στον 20ο αιώνα.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πλεύρης: Να επενδύσει η Ευρώπη στην καινοτομία του φαρμάκου

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως η πανδημία έδειξε τα κενά που υπάρχουν στην καινοτομία αλλά κυρίως στην παραγωγή νέων φαρμάκων στην Ευρώπη καλώντας να αναπτυχθούν οι δυο αυτοί τομείς και να υπάρξουν επενδύσεις.
ygeia-epistimi-ereuna
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η νέα πραγματικότητα της covid-19 μιλούν στο ΑΠΕ Παρασκευής και Βατόπουλος

Για την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και την πορεία της πανδημίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε σε δύο μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.