ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΝΤ

businessdaily-Argentina-Javier Milei

Επικοινωνία του νέου προέδρου της Αργεντινής με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ανέφερε μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης X, πως στη συζήτηση με τον Χαβιέρ Μιλέι εθίγησαν «οι μεγάλες προκλήσεις για την οικονομία της Αργεντινής και οι απαραίτητες αποφασιστικές πολιτικές ενέργειες».
ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία για δημοσιονομικές αλλαγές

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα τόνισε πως οι τρεις χώρες έχουν δει την αναλογία χρέους με ΑΕΠ να αυξάνεται σημαντικά μετά την πανδημία. Ποια είναι τα προβλήματα για κάθε χώρα.
bonds, omologa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο αύριο

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΔΝΤ ανησυχεί για οικονομική επιβράδυνση λόγω της σύγκρουσης στο Ισραήλ

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς πλήττει ήδη τις οικονομίες των γειτονικών χωρών, επισήμανε επίσης η επικεφαλής του ΔΝΤ και συμπλήρωσε ότι οι επιπτώσεις είναι ορατές στις γειτονικές χώρες.
ΑΓΟΡΕΣ

ΔΝΤ: Ποιους «καίνε» τα υψηλά επιτόκια - «Βόμβα» χρέους 5,5 τρισ. δολ.

Η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε παρατεταμένη δοκιμασία λόγω υψηλών επιτοκίων που θα διατηρηθούν για μεγάλη περίοδο. Ασθενέστερος κρίκος οι επιχειρήσεις που έχουν λήξεις χρέους 5,5 τρισ. τον επόμενο χρόνο.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η γκάφα του Οδ. Αθανασίου, η βράβευση Δασκαλόπουλου, το debate και οι καρέκλες

Τι είπε ο CEO της Lamda για τη Μ. Λάτση και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, γιατί ο Βασιλιάς Κάρολος βράβευσε τον Δ. Δασκαλόπουλο, τι δυσκόλεψε τον Χ. Δούκα στο debate, η μεγάλη στροφή του ΔΝΤ και ο διαγωνισμός στα... τυφλά για Κωτσόβολο.