ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΝΤ

ΔΝΤ: Να μειωθεί πάση θυσία ο πληθωρισμός, χαμηλότερη η ανάπτυξη το 2023

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ καλεί κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον πληθωρισμό και προαναγγέλλει νέα υποβάθμιση των προβλέψεων του Ταμείου για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023.
ΑΓΟΡΕΣ

ΔΝΤ: Απειλούν τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα τα funds ανοικτού τύπου

Το Ταμείο τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει εξασφάλιση από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι τα συγκεκριμένα κεφάλαια διαθέτουν επαρκή εργαλεία διαχείρισης της ρευστότητάς τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε ανοδική πορεία ο πληθωρισμός στην Αργεντινή, επιβραδύνεται η ανάπτυξη

Σε σύγκριση με τη θεαματική ανάκαμψη μετά την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ο δυναμισμός της οικονομίας το 2023 αναμένεται να συνεχίσει να γνωρίζει την επιβράδυνση που παρατηρείται φέτος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποιούν για κίνδυνο διεθνούς ύφεσης ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

Το ΔΝΤ τον Ιούλιο υποβάθμισε την εκτίμηση για την παγκόσμια ανάπτυξη σε 3,2% το 2022 και 2,9% το 2023. Η Παγκόσμια Τράπεζα ανησυχεί για την επιβάρυνση της οικονομίας από τις αυξήσεις των επιτοκίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη από το ΔΝΤ στην Ουκρανία με ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα

Όπως δήλωσε η Κρ. Γκεοργκίεβα, ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα μπορούσε να διαθέσει στο Κίεβο το ίδιο ποσό χρηματοδότησης όπως τα 1,40 δισεκατομμύρια ευρώ που έλαβε τον Μάρτιο, αμέσως μετά από τη ρωσική εισβολή.
ΔΙΕΘΝΗ

Χρηματοδότηση για στήριξη έναντι των τιμών τροφίμων σχεδιάζει το ΔΝΤ

Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού του ΔΝΤ, με το μέγεθος και το εύρος των μέτρων να μην έχουν ξεκαθαρίσει, ωστόσο θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να βοηθήσει την Ουκρανία κι άλλες χώρες που έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα.
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης, «φρένο» στις τρεις μεγάλες οικονομίες

Απότομη επιβράδυνση σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα διαπιστώνει το ΔΝΤ και υποβαθμίζει τις οικονομικές του προβλέψεις. Οι έξι σοβαρότεροι κίνδυνοι και τι προβλέπεται στο δυσμενές σενάριο. Τι συνιστά το Ταμείο σε κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις.
Gazprom-Rosia-Kievo-aerio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγουν τη στρόφιγγα οι Ρώσοι αλλά για αέριο με... σταγονόμετρο

Με πολύ χαμηλή δυναμικότητα θα επανέλθει σε λειτουργία ο Nord Stream, δύσκολη η αναπλήρωση αποθεμάτων. «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας», λέει ο Πούτιν. Σχέδιο για εξοικονόμηση παρουσιάζει αύριο η Κομισιόν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Μικρή επίδραση στην Ελλάδα από διακοπή του ρωσικού αερίου

Ελλείψεις σε προμήθειες φυσικού αερίου έως και 40% της ετήσιας κατανάλωσης σε ορισμένες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προβλέπει το ΔΝΤ εάν υπάρξει πλήρης διακοπή από τη Ρωσία. Τι εκτιμά το Ταμείο για τη χώρα μας.
G20
ΔΙΕΘΝΗ

G20-Ινδονησία: Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο των συνεδριάσεων των ΥΠΟΙΚ

Η υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας Σρι Μουλιάνι Ιντραουάτι δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της G20 στη διάσκεψή τους στο Μπαλί, συμφώνησαν, για τη διατήρηση του πνεύματος συνεργασίας και πολυμέρειας στην προσέγγιση των διαφορετικών ζητημάτων.