ΓΔ: 851.2 -1.79% Τζίρος: 121.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Απειλεί τις επενδύσεις σε ακίνητα το ράλι τιμών στα υλικά οικοδομής

Μέχρι 79% οι αυξήσεις στα οικοδομικά υλικά, θέτουν σε κίνδυνο το επενδυτικό κλίμα για τα ακίνητα, όπως τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδος. Συνιστά στήριξη της αγοράς με άμεσες μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλησίαστες οι ανακαινίσεις κατοικιών: Αύξηση έως 70% στο κόστος ανά τ.μ.

Το αδιάκοπο ράλι τιμών στα οικοδομικά υλικά φέρνει σε δυσχερή θέση μηχανικούς και ιδιοκτήτες. Εκτιμάται ότι το μέσο κόστος ανακαίνισης έχει εκτοξευθεί από 950 σε 1600 ευρώ/τ.μ. Αναπροσαρμογές κόστους στα έργα ακόμη και με διαφορά λίγων εβδομάδων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά 7,1% αυξήθηκαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Νοέμβριο

O γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 7,1% τον Νοέμβριο 2021 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2020, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2020 με το 2019.
ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αφοί Κορδέλλου: Αύξηση των πωλήσεων κατά 56,4% στο εννεάμηνο 2021

Η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙΤ) διατήρησε την αυξητική της τάση κατά το γ' τρίμηνο, παρουσιάζοντας περαιτέρω άνοδο κατά 1.008 χιλ. ευρώ, με σωρευτικό αποτέλεσμα στο σύνολο του εννεαμήνου 6,2 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαράζ αυξήσεων στα υλικά κατασκευής, καθυστερεί η ρύθμιση Καραμανλή

Η έκρηξη τιμών στα υλικά επηρεάζει το σύνολο των διαγωνισμών που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, αλλά και τον σχεδιασμό των νέων διαγωνιστικών διαδικασιών του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.
iktinos-marmara-exagoges-xaida
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ι. Χαϊδά: Μέσα στο 2021 επιστρέφει η Ικτίνος στα προ πανδημίας μεγέθη

Η Αντιπρόεδρος της Ικτίνος Ελλάς μιλά στο Business Daily για τις εξαγωγικές προοπτικές του «λευκού χρυσού» της Ελλάδας, τις πιέσεις που προκάλεσε η πανδημία και τη θέση των γυναικών στη διοίκηση επιχειρήσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Καμία επίπτωση από την πανδημία

Καμία επίπτωση στη λειτουργία της ή στα οικονομικά μεγέθη λόγω της πανδημίας η Σωληνουργεία Τζιρακιάν που εκτιμά ότι το τρέχον οικονομικό έτος θα εκπληρωθούν οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί στόχοι που έχουν τεθεί.
dubaiWTC
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνε Ντουμπάι 51 εταιρείες κατασκευών - δομικών υλικών

Με συμμετοχή 51 ελληνικών εταιρειών από τις κατασκευές και το χώρο των δομικών υλικών, η έκθεση «BIG 5 SHOW 2019» στο Ντουμπάι. Μεγάλη αύξηση στην έκταση του ελληνικού περιπτέρου και ειδικός χώρος για νεοφυείς επιχειρήσεις.