ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΑΒ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (5/12 - 11/12)

Η απόφαση για τα φωτοβολταϊκά στέγης, η ενεργειακή «απειλή» στα ακίνητα και η συνέντευξη του Κ. Γεράρδου ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΑΒ: Η πτήση σε πυκνά σύννεφα, η Lockheed και ο στρατηγικός επενδυτής

Οι εργαζόμενοι των 850 ευρώ που παραιτούνται για να πάνε σε... σούπερ μάρκετ, οι λειτουργικές αρρυθμίες, η απώλεια της μεγάλης σύμβασης για τα F-16 και οι κυβερνητικές προσδοκίες για στρατηγικό εταίρο. Τι δηλώνει στο BusinessDaily ο Αντιπρόεδρος της Lockheed, Ντένης Πλέσσας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προχωρούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η Ελλάδα παραγωγή drones

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας» για τον σχεδιασμό και παραγωγή ελληνικών drones ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα. Στο τέλος του επόμενου τριμήνου η νέα αξιολόγηση του προγράμματος.
AUSA 2021-EAB-
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην AUSA 2021, συμμετείχε η ΕΑΒ - Συναντήσεις με αμερικανικούς κολοσσούς

Τα στελέχη της ΕΑΒ, η οποία έχει ήδη κορυφαίες συνεργασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίησαν συναντήσεις με αμερικανικές εταιρείες όπως η Northrop Grumman, Boeing, Raytheon, Elbit Systems of America, Adventure Aviation, AAR, Alion Science & Technology.
Xristos Staikouras, Yp. Oikonomikon, Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβεβαιώσεις Σταϊκούρα για βελτιώσεις στο ν/σ για ΝΣΚ και στήριξη ΕΑΒ

Οι έντονες αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης εστιάστηκαν, κυρίως, στα καθήκοντα και τις υπερεξουσίες, όπως υποστήριξε, του προέδρου του ΝΣΚ και στο ότι η μειοψηφούσα γνώμη δεν καταχωρείται στα πρακτικά και δεν συμπεριλαμβάνεται στις αποφάσεις του ΝΣΚ.
mitsotakis-kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση για την πρόοδο της ΕΑΒ και τις προοπτικές ανάπτυξής της

Στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε η υλοποίηση νέων προγραμμάτων και η ιδιαίτερη σημασία που δίνεται στα προγράμματα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 που αποδίδονται στην Πολεμική Aεροπορία.
EAB
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιστατικό εκφοβισμού εργολαβικού προσωπικού καταγγέλλει η ΕΑΒ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «παρότι είχαν αποφασιστεί από το Δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα κατά  όσων συνδικαλιστών παρεμπόδιζαν την είσοδο σε εργολαβικό προσωπικό, σημειώθηκαν εκ νέου ενέργειες σε βάρος των ανθρώπων που προσήλθαν να εργαστούν».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 30% της επένδυσης στο πρόγραμμα των φρεγατών να μείνει στην Ελλάδα

Το 30% της επένδυσης στο πρόγραμμα των φρεγατών πρέπει να μείνει στην χώρα μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό. Από τα 5 δισ. ευρώ που είναι η συνολική αξία του προγράμματος, να μείνει το 1,5 δισ. ευρώ, τόνισε ο Θάνος Ντόκος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια για την παραγωγή ελληνικών drones από την ΕΑΒ

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως θα συνδράμει ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στον συντομότερο χρόνο με το χαμηλότερο δυνατόν δημόσιο κόστος, αλλά και την υψηλότερη ποιότητα ώστε να είναι διεθνώς ανταγωνιστικό.