ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

EASTMED

Μέσα στο έτος αναμένεται το market test για τον αγωγό EastMed

Ο αγωγός, μήκους 2.000 χιλιομέτρων, εκ των οποίων περισσότερα από 1.400 km είναι υποθαλάσσια και μεταφορικής ικανότητας σε τελικό στάδιο 21 δισ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως είναι υπό συζήτηση από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.
gas pipe-Eastmed-fysiko aerio
ΔΙΕΘΝΗ

Eni: Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού EastMed

Ο αγωγός που έχει την στήριξη των ΗΠΑ έχει ενταχθεί στα Έργα Κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αναμένεται να στοιχίσει 6 δισ. ευρώ. Σημαντικά τα οφέλη για την Ευρώπη από την ολοκλήρωση του αγωγού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων: Επιβεβαίωση της σκοπιμότητας για τον αγωγό Eastmed

Το σημαντικό αυτό βήμα επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες του Φορέα Υλοποίησης του Έργου και τη συνεχή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας στις δραστηριότητες του 2020.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ανοικτό το ενδεχόμενο αγωγού που θα συνδέει Αίγυπτο με Κρήτη

Αναφορικά με την απόσυρση της στήριξης από τον αγωγό EastMed, ο σύμβουλος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Άμος Χόκσταϊν διευκρίνισε ότι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της επανεξέτασης έργων στην οποία προχωρούν οι ΗΠΑ διεθνώς.
venizelos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Ο αγωγός EastMed και τα νέα διεθνή συμφραζόμενα

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών σε άρθρο του στην «Καθημερινή» σημειώνει πως ίσως το ζήτημα του αγωγού EastMed να είναι μια πρώτη ένδειξη για τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος διεθνών σχέσεων.
Anastasiadis, Kypros, kipros
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Αναστασιάδης: Θα εξεταστούν κι άλλες επιλογές αν μπλοκάρει ο EastMed

Ο πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε πως εάν η κατασκευή του EastMed είναι εφικτή, μπορούν να αντιμετωπιστούν οι γεωλογικές απαιτήσεις και είναι οικονομικά βιώσιμο τότε υπάρχει η πολιτική βούληση για την υλοποίησή του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετέωρη η έρευνα υδρογονανθράκων, αβεβαιότητα για τον East Med

Αλλαγή ισορροπιών μετά το «άδειασμα» από Ουάσιγκτον και ExxonMobil των δύο στρατηγικών ενεργειακών σχεδίων. Σε κίνδυνο το πρόγραμμα έρευνας για υδρογονάνθρακες, στην ΕΕ η τελική απόφαση για τον αγωγό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης - Μέσης Ανατολής και Κόλπου

Ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να ενισχύσει τη συνεργασία με όλες τις χώρες εταίρους και συμμάχους, με στόχο την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.